Радоњић: Значе нам овакве завршнице

43

Победом над екипом Будућности у Подгорици Црвена звезда Телеком је наставила фантастичан низ победа у АБА лиги. Црвено-бели су тако уписали 19. узастопни тријумф у регионалном такмичењу, прекинули неславну традицију по којој од 2005. године нису славили у Морачи и што је можда најважније практично направили одлучујући корак ка осигуравању првог места пред старт плеј-офа.

Дошли у Подгорицу да одиграмо растерећен меч, јер је и код нас и код Будућности ситуација резултатски практично јасна. Очекивао сам лепу и квалтетну утакмицу и мислим да је тако и било на крају. Посебну драж донела је врло узбудљива завршница, у том финишу смо успели да забележимо победу, мада треба истаћи да не би било незаслужено и да је Будућност славила – почео је причу тренер црвено-белих Дејан Радоњић и питом се упустио у дубљу анализу:

Нисмо добро почели меч, држали смо резултатску неизвесност, али је било проблема у одбрани. Мало боље смо играли у другој четвртини, али је Будућност у финишу првог полувремена стекла предност. Почетак треће четвртине је указивао на то да ће Будућност имати потпуну контролу, разлика је у једном тренутку била заиста велика. Међутим, Вилијамс који је до тада био оптерећен личним грешкама и не толико у игри и са болом у нози је показао велику жељу да се врати у меч. Он нас је у потоуности вратио у игру, чак смо дошли и до предности коју смо лако испустили – кратко је застао Радоњић и потом дода:

Потом је уследила резултатска клацкалица, пенал завршница и кош Калинића који нам је донео победу. Овакве завршнице нам пуно значе, посебно због чињенице да смо играли против изванредне Будућности. Амбијент је био феноменалан, хвала публици на лепом дочеку а Будућности желим пуно среће у наставку сезоне.

Упитан за коментар о игри Маркуса Вилијамса, Радоњић је рекао:

Он је показао и у прошлом мечу против Барселоне да иде у добром правцу. Против Будућности је одиграо јако добро у једном делу, али било је и гршака  тако да он може да буде још бољи и да ради оне ствари које је радио за тим у тренуцима када смо играли изванредно.

Звездин стратег је прокоментарисао и игру Чарлса Џенкинса:

За нас је јако важно да је и он одиграо добар меч, а за њега је јако битно да уђе у самопуздање. Жеља нам је и била да он против Будућности добије простора да се врати на ниво игара који смо имали прилике да гледамо у прошлој сезони, али свакако да нам је значајно да он у наставку сезоне игра као што је то чинио у дуелу са Подгоричанима – закључио је Радоњић.

Претходни текстКалинић: Права борба почиње у плеј-офу
Следећи текстКарте за Албу од среде у продаји