Калинић: Права борба почиње у плеј-офу

34

Дерби 19. кола у АБА лиги апсолутно је оправдао тај епитет. Црвена звезда Телеком је пут Подгорице отишла као непоражени тим у регионалном такмичењу, али и са бременом да је последњи тријумф у Морачи остварила далеког 25. маја 2005. године.

У утакмици са безброј преокрета и уз невероватне минијатуре играча, који су показали зашто Звезда и Будућност заузимају прва два места на табели АБА лиге, црвено-бели су славили резултатом 76:75 – и то на више него узбудљив начин кошем Николе Калинића, само пет секунди пре краја. Маркус Вилијамс је промашио слободно бацање за изједначење, али је Калинић после сјајног офанзивног скока из веома тешке ситуације о таблу погодио кош за велико славље.

То је била сјајна победа за нас, наставили смо тријумфални низ. Успели смо да победимо екипу Будућности на њеном терену која је одиграла феноменалан меч. Будућност је засита изванредна екипа, предвођена одличним тренереом. Било је евидентно да су добро спремили меч и да су имали пар дана да се припреме. Међутим, успели смо да одолимо тим њиховим нападима и на крају смо преломили меч у нашу корист, а некад је најбоље и најслађе победити у последњој секунди – рекао је Калинић и потом додао:

Био је изванредан амбијент за игру, а треба рећи да Звезда у Морачи није славила последњих 10 година и из тог разлога нам је јако драго и веома смо срећни због овог тријумфа. Настављамо да радимо и тренеримо даље, покушаћемо што дуже да останемо без пораза у АБА лиги, али свима треба да буде јасно да права борба почиње у плеј-офу – закључио је Калинић.

У тренуцима када није све функционисало у најбољем реду Маркус Вилијамс је покренуо Звезду, серијом тројки уз подршку Џенкинса истопио вођство од 15 разлике и омогућио црвено-белима да у последњу четвртину уђу са осам поена вишка:

Била је ово утакмица са доста емоција, и великих преокрета. Почели смо добро, па смо у великом броју наврата стицали и губили вођство, а на делу је могло да се види шта све могу две екипе које играју на високом нивоу. Мислим да смо у доброј форми, о томе говори чињеница да смо добили ову утакмицу. Добро тренирамо, тренер нас је добро припремио за овај меч и од самог почетка сезоне са нама ради изванредан посао. Сада треба мирно да завршимо лигашки део регионалног такмичења и да се што је могуће боље спремимо за плеј-оф – констатовао је Вилијамс.

Претходни текстЗвезда освојила Морачу
Следећи текстРадоњић: Значе нам овакве завршнице