Звезда освојила три бода против Железничара

38

Црвена звезда је освојила сва три бода против Железничара. Биле су црвено-беле фаворит на овом мечу, али су за ривала имале веома мотивисани тим из Лајковца, који је имао снаге за два одлична сета.


 
У првом, гошће су дуго водиле, али је Звезда преокренула у завршници, која јој је припала после велике борбе – 29:27.

У другом је ипак Железничар „наплатио” добру игру, оставио је Звезду на само десет освојених поена – 25:10.
 
Испоставило се да је то био крајњи домет гошћи. Црвено-беле су у наставку меча играле знатно боље, и у трећем и у четвртом периоду су повеле са 16:11, а до краја сетова су само одржавале предност за коначни тријумф.

Црвено-беле је до тријумфа предводила Адела Хелић са 18 поена. Бојана Миленковић је нанизала 15, а Јелена Трнић 12 поена. Код гошћи се истакла Тамара Ракић са 16 поена.

После некомплетног 13. кола Црвена звезда се налази на трећем месту са 27 бодова, два мање од другопласираног НИС Спартака који има утакмицу више. Наредног викенда наше одбојкашице ће гостовати екипи Крагуј из Крагујевца.

Црвена звезда – Железничар 3:1 (29:27, 10:25, 25:19, 25:18)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 150. Судије: Јован Јовановић и Ивана Марковић. Трајање меча: 99 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 12, Чанак, Секулић, Поповић 6, Брђовић 1, Хелић 18, Росић (либеро), Миленковић 15, Кецман 6, Ашоња, Лукић, Миловић 5. Тренер: Бранко Ковачевић.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стојковић 14, Вељковић, Лазаревић 3, Симоновић, Аћимовић, Раковић, Тешановић 9, Кнежевић (либеро), Војиновић 10, Исаиловић 8, Ракић 16, Златић (либеро). Тренер: Никола Јерковић.

Претходни текстЗвезда оправдала улогу фаворита против Ђердапа
Следећи текстЦрвено-бели убедљиви против Војводине