Звезда оправдала улогу фаворита против Ђердапа

28

Без велике борбе, Црвена звезда је уписала прву лигашку победу у 2015. години. Против Ђердапа, шампион је остварио максималан тријумф, чиме је сачувао другу позицију, па ће мирније наставити припреме за завршницу Купа.


 
Након „почетног испитивања снага” (до 15:14), Звезда је загосподарила ситуацијом. Стоиловић и Буцуљевић су давали тон игри свог тима, а остатак екипе, деловао је као добро укомпонован оркестар. Гости нису могли да прате тако јак ритам.
 
У другом сету идентична слика. Прорадио је блок домаћина, предњачили су Милутиновић и Околић, који није могао у нападу „да се нађе” са својим капитеном. Копривица је уносио мирноћу у игри свог тима, а на идеалан пријем, домаћи нису имали никаквих проблема.
 
Ђердап је освојио највише поена у последњем сету, пошто су спасили три меч лопте (од 24:19 до 24:22), да би након тајм-аута Драгана Кобиљског, погрешили сервис.

Филип Стоиловић је био најефикаснији у тиму Црвене звезде са 15 освојених поена. Лазар Копривица је освојио 13 поена, Александар Гмитровић 11, а Александар околић 10 поена. Код гостију се истакао Атељевић са 15 поена.

Одбојкаши Црвене звезде се и даље налазе на другом месту са 31 бодом. У наредном колу црвено-бели ће путовати на мегдан Инђији.

Црвена звезда – Ђердап 3:0 (25:20, 25:14, 25:22)
Дворана: СЦ „Шумице”. Гледалаца: 50. Судије: М. Милошевић, Ђ. Стевановић (обојица из Београда). Трајање меча: 71 минут.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 10, Стоиловић 15, Гмитровић 11, Копривица 13, Милутиновић 5, Буцуљевић 2, Јевтић (либеро), Ђурђевић, Мартиновић, Стефановић, Кецман, Благојевић. Тренер: Драган Кобиљски.
ЂЕРДАП: Вуксановић 5, Атељевић 15, Митев 7, Џигурски 3, Стојсављевић 11, Спасић (либеро), Савић, Сретеновић, Антић 4. Тренер: Милорад Кијац.

Претходни текстДруга победа Звезде на припремама у Словенији
Следећи текстЗвезда освојила три бода против Железничара