Друга победа Звезде на припремама у Словенији

44

Фудбалери Црвене звезде су и у другој контролној утакмици на припремама у Словенији забележили победу.

Црвена звезда је у првом полувремену веома брзо стигла до убедљиве предности. Већ у 6. минуту, Лука Јовић је затресао мрежи Анкарана, након гужве после корнера. Два минута касније Паркер пропушта шансу главом, а потом и Јовић. Но, у 13. минуту већ је било 2:0. Овога пута, мрежу је затресао Гаврић, који је натрчао на одбијену лопту након шута Паркера. Звездино појачање у нападу је из трећег покушаја затресао мрежу, и већ у 15. минуту било је 3:0. Поново је Гаврић био најзаслужнији за гол, прошао је по левој страни и пронашао добро постављеног Паркера којем није било тешко да затресе мрежу.

После почетне рапсодије голова и шанси, очекивао се наставак Звездине серије, али ипак је дошло до нешто мирније игре током које је Црвена звезда доминирала, али не онако силовито као у првих 15 минута. У неколико наврата је и Стојановић покушао, али је бивао изблокиран. Домаћин је претио углавном преко прекида, али је у 37. минуту поново Јовић био у прилици да постигне четврти гол за Звезду, али је овога пута чувар мреже Анкарана био успешнији. У 39. минуту, Анкаран је након корнера успео да смањи на 3:1, и тим резултатом отишло се на одмор.

У наставку, тренер Лалатовић је у игру послао све играче са клупе. Прилике су у наставку имали најпре Босанчић, па Аврамовски, али није било промене резултата. Највише акција црвено-белих почело је преко триа Планић-Босанчић-Лазовић. До промене резултата није дошло, али јесте до броја играча на терену. У 74. минуту, Лазић је због протеста зарадио црвени картон, па је Ђорђевић у наставку утакмице играо штопера, а Антић левог бека. Одмах након искључења Лазића, истакао се голман Манојловић који је парадом спречио Анкаран да постигне и други гол.
У финишу утакмице, Деспотовић је имао прилику да се упише у стрелце, али се након његово шута испречила статива. Коначан резултат остао је 3:1 за Црвену звезду.

Анкаран – Црвена звезда 1:3 (1:3)
Стадион: НК Анкаран. Гледалаца: 300. Судија: Кевин Зиренштајн. Стрелци: Јовић у 6′, Гаврић у 13′ и Паркер у 15′ минуту за Црвену звезду.
Анкаран: Пал, Хојник, Коларич, Пахор, Баџим, Буркић, Михалић, Вукелић, Илић, Водеб, Рудоња.
Резерве: Перић, Н. Лекић, Л. Лекић, Цом, Гајшек, Родица.
Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Луковић, Анђелковић, Грујић, Стојановић Савићевић, Гаврић, Јовић, Паркер.
Резерве: Манојловић, Лазић, Планић, Јовановић, Антић, Ђорђевић, Ристић, Аврамовски, Лазовић, Босанчић, Деспотовић.

Претходни текстМилош Живојиновић поново у Звезди
Следећи текстЗвезда оправдала улогу фаворита против Ђердапа