Тренинг уз буру и склекове

57

После неколико дана напокон је сунце дочекало наше фудбалере на помоћном терену стадиона Боњифика. Ипак, време није било нимало пријатно за тренинг пошто од јутрос у Копру дува јака бура, тако да је температура била поприлично ниска.

Као и јуче, сви играчи осим Петковића су јутрос радили по јачем ритму и програму који је спремио стручни штаб. Загревање је почело трчањем кратких деоница, а затим је неколико играча поставило други гол на 30 метара. Поделили су се у две групе и кренуло је надметање. Прво рукомет, а онда и играње на један додир ногом. Тренер Лалатовић лако је осмислио шта ће радити поражена екипа, сви по 10 склекова, а победници броје. Зато је озбиљност и жеља за голом више била велика, хтели су се избећи склекови по сваку цену. Момци у маркерима су изгубили игру на један додир, а нешто касније и на два додира. Пошто им је било доста склекова, последњу, слободну игру на два гола су победили и црвени су радили склекове. За то време зелени су склањали гол, а то је значило само једно, терен се ослобађа за трчање.

Распоредили су се сви фудбалери по целој ширини терена, а шеф стручног штаба им је саопштио да морају да пређу 60 метара за 10 секунди и да свако следеће понављање мора бити брже. Старт на звук пиштаљке се морао поштовати, а када су неки кренули раније у трк следила је казна, додатна понављања деонице. Капитен Луковић је тада опомињао саиграче да се концентришу и раде како тренер Лалатовић каже.

Преподневни тренинг био је један од тежих у овом делу припрема, а већ у 17:30 играче очекује нови излазак на помоћни терен. Надају се сви да ће до тада и ветар престати да дува.

Претходни текстОдлична сарадња са Термама Чатеж
Следећи текстОдбојкашко вече у суботу у “Шумицама”