Одбојкашко вече у суботу у “Шумицама”

41

Љубитељи одбојке и навијачи Црвене звезде моћи ће да уживају у суботу поподне у дворани СЦ Шумице пошто ће на терен изаћи и одбојкаши и одбојкашице нашег клуба.

На паркет ће прво изаћи наши одбојкаши који дочекују Ђердап из Кладова у оквиру 13. кола Винер Штетише лиге. Меч је на програму од 17 часова, а судиће Милан Милошевић и Ђорђе Стевановић.

Црвено-бели су везали два пораза у лиги и свакако да ће против Ђердапа покушати да прекину ту негативну серију. У прошлом колу изабраници Драгана кобиљског су изгубили од Војводине у Новом Саду са 3:2, а претходно их је савладао и Партизан у Шумицама (1:3). Звезда је тренутно друга на табели са 28 бодова, пет мање од вечитог ривала који се налази на челу.

У међувремену су црвено-бели одиграли двомеч са мађарским Фино Капошваром у оквиру осмине финала Купа изазивача и успели су са две победе да се пласирају међу осам најбољих екипа.

Одбојкаши Ђердапа су такође везали два пораза. Прво их је савладао Раднички у Крагујевцу са 3:1, а потом истим резултатом и Рибница у Кладову. Ђердап је тренутно претпоследњи на табели са истим бројем бодова као и последњепласирани Млади радник.

Одмах након завршетка утакмице одбојкаша на терен ће и црвено-беле даме које ће угостити екипу Железничар из Лајковца и тај меч је на програму од 19 часова и 30 минута. Меч ће судити Јован Јовановић и Ивана Марковић.

Изабранице Бранка Ковачевића су у 2015. години одиграле само један меч и то против НИС Спартака у Суботици који је славио са 3:2. Црвена звезда се тренутно налази на четвртом месту Винер Штетише лиге са 24 бода, два мање од трећепласираног НИС Спартака и три мање од другопласираног Јединства, али и утакмицом мање од оба ривала.

Железничар је у претходном колу славио на гостовању екипи Крагуја са 1:3, а пре тога су одбојкашице из Лајковца доживеле пораз на свом терену од НИС Спартака резултатом 2:3. Тренутно се налазе на шестом месту са 15 освојених бодова.

Претходни текстТренинг уз буру и склекове
Следећи текстБарселона боља од Звезде