Барселона боља од Звезде

46

Кошаркаши Црвене звезде Телеком поражени су на гостовању у Барселони у четвртом колу Е групе Топ 16 фазе Евролиге. Црвено-бели су изгубили резултатом 92:77 у мечу у коме су домаћи пружили веома ефикасну игру о чему најбоље сведочи податак да су имали чак шесторицу играча са двоцифреним кошгетерским учинком.

Домаћи су одсудну предност стекли у финишу друге четвртине када су серијом 12:0 за само три минута дошли до 13 поена вишка (49:36). Од тог момента славни каталонски клуб је конце игре држао у својим рукама, а црвено-бели нису успели да угрозе вођство.

Почетак меча протекао је у врло ефикасној игри на обе стране. Звезда се на старту одлично супротставила знатно искуснијем противнику, изабраници тренера Дејана Радоњића у меч су ушли решени да се надигравају са реномираним противником и у томе су успели. Међутим, Барселона је у финишу прве деонице искористили буквално сваку грешку црвено-белих. Несмотрене реакције и пар изгубљених лопти су брзо претворили у лаке поене и дошли до осам поена вишка (27:19). Међутим, Звезда је заиграла веома чврсто у одбрани и успела да ухвати прикључак и дође до изједанчења (31:31). Барселона је од старта меча имала велики број разиграних играча што је материјализовала у финишу друге четвртине. доелман и Хезоња били су најзаслужнији за серију 12:о којом су домаћи дошли до 13 поена вишка чиме су стеки позамашну залиху пред одлазак на велики одмор. Барселона је стечену предност искусно успевала да одржи у наставку. Домаћи су имали одличан проценат шута за три поена, као и велики број офанзавних скокова. Играчи Барселоне имали су чак 18 ухваћених лопти у нападу што им је омогућило додатну сигурност и заслужену победу.

Црвено-бели настављају са пакленим ритмом утакмица, а већ у понедељак очекује их нови изазов. У 19. колу АБА лиге очекује их традиционално неугодно гостовање екипи Будућности, која се тренутно нлази на другом месту на табели регионалног такмичења. Звездина експедиција ће директно из Барселоне путовати у градни град Црне Горе.

Барселона – Црвена звезда Телеком 92:77 (27:21, 22:17, 21:21, 22:18)

Барселона:  Доелман 11, Хакансон, Хезоња 12, Уертас 11, Абринес 15, Саторански 5, Плејс 8, Томас 10, Џексон, Лампе 8, Нахбар, Томић 12.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 11, Ребић, Дангубић 2, Митровић 6, Лазић 7, Блажич 13, Калинић 9, Марјановић 12, Тејић 3, Џенкинс 2, Јовић 10, Цирбес 2.

Претходни текстОдбојкашко вече у суботу у “Шумицама”
Следећи текстУ полуфиналима Купа против Визуре и Војводине