Звезда силовита против Задра

33

Кошаркаши Црвене звезде Телеком продужили су тријумфални низ у АБА лиги. До скора 18-0 у регионалном такмичењу црвено-бели су стигли убедљивим тријумфом (93:66) над Задром. Публика у Пиониру имала је пуно разлога за задовољство, не само због игре, већ и због бројних атрактивних потеза изабраника Дејана Радоњића.

Задар је повео резултатом 5:0, али тих два и по минута игре су били једини који су припали гостима. Од тог тренутка па до последњег звука сирене у београдском храму кошарке све је било у знаку црвено-белих и поред тога што је Дејан Радоњић одмарао организатора игре Маркуса Вилијамса.

Публика у Пиониру чекала је два и по минута на први кош црвено-белих. Блажичева тројка је тада сманила предност Задра на 5:3 и најавила фуриозну серију изабраника Дејана Радоњића. Звезда је захваљујући брилијантној одбрани дозволила гостима да постигну само два поена до краја првог периода па је серијом 25:2 стекла великих 18 поена предности (25:7).

Громогласан аплауз са трибина био је најбоља оцена игре црвено-белих у првих десет минута утакмице. Разлог за задовољство навијача није био само поглед на семафор, већ и бројни атрактивни потези од којих су се издвајала снажна закуцавања Маика Цирбеса и Николе Калинића.

Са неколико прецизних шутева за три поена, али и уз делимично слабију игру у нападу изабраника тренера Радоњића, Задар је на почетку другог периода направио серију 13:4 и пришао на једноцифрен заостатак (29:20).

Тајмаут тренера црвено-белих размрдао је његове изабранике, али ни Задар није посустајао. У наставку предност Звезде није довођена у питање, али и није ишла на више од 13 поена колико је било након поена Јовића са полудистанце (33:20).Ипак, мало по мало Задар је резултатски прилазио, а почетком трећег периода Бараћ је погодио за три поена и примакао своју екипу на шест поена заостатка (44:38).

Тада је на сцену ступио Чарлс Џенкинс који је се три минута поигравао са одбраном гостију. Продори, прецизни шутеви, поени уз фаул… Све је то виђено од стране хитрог Американца који је постигао 11 узастопних поена за своју екипу. Потом је офанзивни скок покупио Маик Цирбес и након његових поена Звезда је закључила серију 13:2 и дошла до 17 поена предности (57:40).

Публика је поново била на ногама, а дланове присутних у београдском храму кошарке додатно је загрејао одлазак Џенкинса на клупу на више него заслужени одмор.

И без невероватног Американца на паркету изабраници тренера Радоњића су наставили са доминантном игром. Уследили су кошеви Марјановића под обручем, односно Калинића из угла за три поена, па закуцавање Митровића. Одбрана је функционисала готово беспрекорно, а доказ је био семафор који је на 11 и по минута пре краја утакмице показивао огромних 70:44 за црвено-беле.

Питање победника већ је тада било решено па је остатак меча добро послужио Дејану Радоњићу да испроба разне тактичке замисли и пружи прилику свим играчима у ротацији.

На осам минута до краја поени Марка Тејића донели су црвено-белима највећих 30 поена предности (81:51). Завршница утакмице протекла је у карневалској атмосфери, али и у веома озбиљном приступу црвено-белих који су задржали високо вођство.

Црвена звезда Телеком – Задар 93:66 (25:7, 19:28, 30:14, 19:17)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс, Ребић 5, Дангубић 6, Митровић 4, Лазић 8, Блажич 8, Калинић 12, Марјановић 15 (9ск), Тејић 5, Џенкинс 16, Јовић 6 (6ск, 10ас), Цирбес 8 (4ск).

Задар: Иванов 12 (6ск, 4ас), Краљевић 10 (8ск), Санго 3, Ширко, Спалета, Рамљак 7, Бошњак 9, Флоренс 12 (4ас), Бараћ 13, Јурица.

Претходни текстЦрвено-бели стигли у Копар
Следећи текстРебић: Значајна победа за нас