Ребић: Значајна победа за нас

32

Кошаркаши Црмвене звезде настављају са добрим играма и обедама у АБА лиги. И после 18 одиграних кола у регионалном такмиечњу, Црвена звезда Телеком је и даље једини непоражени тим у АБА лиги. Овога пута била је убедљиво успешнија од Задра резултатом 93:66 и тако се додатно учврстила на лидерској позицији регионалног такмичења.

Једна значајна победа за нас и наставак низа у АБА лиги. Дочекали смо заиста неугодну екипу Задра. Утакмицу смо отворили онако како смо желели. Сваки играч је давао максимум у одбрани и постигли смо много лаких поена, због којих смо на крају заслужено победили. Остаје нам да наставимо да играмо као и до сада и да тренирамо још јаче и да се окренемо утакмицама које нам долазе.

На питање како коментарише то што је на сјајан начин искористио шансу тренера и приказао добру игру, скромно је рекао:

Не бих то коментарисао, трудим се да сваки минут добро искористим, независно од тога да ли то било на рецимо око 40 поена предности или у егал мечу. Сваки пут приступам исто – закључио је Звездин организатор игре.

Шеф Звездиног стручног штаба, Дејан Радоњић, одмах је анализирао ток утакмице:

Задар је започео меч са циљем да нас изненади одмах на старту. Сигурно да је указивало на могуће изненађење и њихову наду да ће то да буде тако. Међутим, ми смо одиграли доста квалитетно, чврсто и искористили њихове грешке да стекнемо предност. Лоше смо стартовали другу четвртину, они су играли са нижом поставом где се нисмо добро снашли у фази одбране и добрим шутевима успели су да постигну чак 28 поена. Друго полувреме је било управо онако како смо хтели да буде и урадили смо доста квалитетних ствари из којих смо на крају убедљиво славили – истакао је Радоњић, а потом додао:

Не само да је Маркус добио одмор, него смо урадили нешто што ће нам бити неопходно у нашој игри и у наредним мечевима, када нас очекују најважније битке о којима морамо да размишљамо. Вилијамс је због превеликог оптерећења у великом делу утакмица данас био на клупи. Сигурно да ћемо сваку прилику користити да извучемо највише од онога што је потребно за победу, а у овом тренутку смо сматрали да он може да одмори – објаснио је Радоњић.

Претходни текстЗвезда силовита против Задра
Следећи текстЧетири злата за Зорану Аруновић у Словенији