Радоњић: Искористићемо ову школу

53

Изабраници Дејана Радоњића нису успели да упишу прву победу у оквиру Топ 16 фазе Евролиге. Црвено-бели у препуној Комбанк Арени изгубили су од турског Галатасараја резултатом 65:74.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, рекао је да његова екипа није остварила идеје које је испланирала у припреми меча:

Честитам Галатасарају на победи. Имали смо жељу да одиграмо на начин на који је потребан против овако изузетно квалитетних и искусних играча, да са великом енергијом покушамо да их пореметимо у контроли резултата, али то није било на нивоу наше идеје – истакао је Радоњић, а потом наставио:

Екипа Галате успела је да искористи то и да направи фаул у последњем нападу треће четв и стекне предност у том тренутку. Након тога је било боље и квалитетније. Покушали смо да кроз чврсту одбрану, добар притисак и транзицију постигнемо неки лаки поен . Имали смо неких отворених шутева за три поена које смо морали да погодимо. Било је потребно да у том другом делу урадимо нешто што је током целе сезоне присутно у нашој игри, а то је да у фази напада будемо још бољи у транзицији и покушамо да погодимо шутеве из спољне линије, јер је било евидентно да ће екипа Галатасараја урадити исто то у наставку. Изгледало је у једном тренутку да све иде у оном правцу у којем бисмо ми контролисали ситуацију. Али, искуство турског тима и оне шутеве које смо требали да погодимо ми а на крају су погодили они су направили разлику. Ми смо имали добре позиције, поготово у шуту за три поена, али их нисмо искористили – кратко је застао Радоњић, а онда нагласио сложност турске екипе:

Њихова мобилзација је била очигледно на високом нивоу. Они су дошли концентрисани да ураде оно што и раде тимови попут њиховог и чији су играчи одиграли много оваквих мечева у својим каријерама. Ми смо у овом другом степену такмичења, после оних дивних игара и добрих презентација у првом делу, отишли на виши ниво где су нас чекали јачи противници и сигурно да је то у овим дуелима било очигледно. Треба констатовати да је Галатасарај у том селектирању направили бољитак и да су сад спремни да остваре циљеве које су зацртали на почетку сезоне и да ће они до краја бити у борби за фајнал-фор. Жеља за победом код нас је била евидентна и то није спорно, али они су једноставно успели да искористе њихов индивидуални квалитет и веће искуство и на крају заслужено славили. Пре почетка Топ 16 фазе очекивало се да ћемо све ривале једноставно савладати. То није лако, тренутно смо у квалитетној фази такмичења. Галатасарај је сада бољи него у прва два наша међусобна сусрета и пред нама ће бити још тешких, али и важних мечева.

Са констатацијом новинара да његова екипа није показала велику жељу да слави у овом дуелу, млади стручњак није се сложио:

Јасно је да смо у једном тренутку и у читавој тој серији од 10 мечева изгледали одлично и да је то иницирало можда неку нашу свест да ће то да траје и да ћемо наставити да изгледамо тако, али то је немогуће. Екипа Галатасараја је дошла врло мобилисана и они су овакве мечеве играли много пута. Мислим да је наша жеља била велика, али они су једноставно били бољи – казао је Радоњић, а затим додао:

Желимо да будемо бољи јер нам у наредним колима следује нешто што нам је најбитније ове сезоне. Искористичемо ове мечеве који нам долазе да будемо онакви какви желимо, као и да наставимо у том ритму када то буде најпотребније.

На питање да ли је то што се о организацији меча кроз медије данима причало у суперлативима одмогло његовој чети, Радоњић је одговорио:

Мислим да смо се ми спремали онако како смо и планирали, али да је екипа Галатасараја била јако мотивисана, изашла одлучно на терен и одиграла квалитетан меч. Ми смо покушали да дођемо до остварења наших циљева и освајања бодова, али су они били на вишем нивоу. Присутно је било очигледно искуство, мислим да нема потребе потенцирати младост нашег тима. Мислим да су то битне ствари, али и да је организација била одлична и да смо ми урадили све што је било важно да покушамо да их савладамо – закључио је шеф Звездиног стручног штаба.

Претходни текстПораз Звезде од Галатасараја
Следећи текстУбедљив пораз ватерполисткиња од УШВЕ-а