Звезда сија и у Словенији

31

Кошаркаши Црвене звезде Телеком наставили су да нижу победе у АБА лиги. Црвено-бели су тријумфовали и на гостовању у Љубљани савладавши Олимпију резултатом 91:81. Изабраници тренера Дејана Радоњића су тако уписали 16 узастопну победу у регионалном такмичењу чиме су оборили рекорд Партизана, који је у сезони 2007/2008 имао 15 тријумфа у низу.

Чињеница да су само 48 сати раније били на мегдану мадриском Реалу у Комбанк арени и те како се одразила на игру Звезде. Било је евидентно да је црвено-белима недостајало свежине, на то се надовезао и изванредан проценат шута Олимпија, посебно за три поена, па је све то утицало да домаћи током већег дела меча одржавају вођство. Агресивном одбраном Црвена звезда је у последњој четвртини дошла до предности (75:80), али је са пет везаних поема Мариновића Олимпја успела да у послдња два минута уђе са егал резултатом (80:80).

Међутим, када је било најпотребније црвено-бели су одиграли мудро. Најпре је Марјановић искористио два слободна бацања, а после још једне добре одбране, Звездин горостасни центар је правовременим додавањем омогућио веома распуцаном Калинићу да постигне свој 21 поен. Потом је и Јовић био неумољив са линије пенала, а Блажич је тројком ставио тачку на још један тријумф црвено-белих.

Почетак меча наговестио је да ће Звезда имати доста проблема са шутем споља Олимпије. Препелич је на старту утакмице играо као у трансу, погодио је чак четири тројке из исто толико покушаја, Маринели је додао још две па је Олимпија почетком друге деонице имала осма поена вишка (27:19). Међутим, тада је Звезда подигла ниво агресивности своје одбране, заиграла је у препознатљивом ритму и епилог свега тога била је серија 15:2 којом су црвено-бели направили потупуни преокрет.

Љубљанчани нису намеравали да се повуку, играли су на карту физичке и емотивне потрошености црвено-белих после напорног евролигашког меча па су поново стекли седам поена предности (59:52). Мало тога је у тим тренуцима полазило за руком изабраницима тренера Дејана Радоњића. Звезда је била деконцетрисана, направљено је доста грешака, али као и у неким претходним утакмицама, црвено-бели нису губили главу. Задржали су прибраност и уз јаку одбрану су чекали своју шансу. Звезда је маестрално одиграла у последњих 10 минута меча, о чему сведочи податак да је постигла дупло више поена од ривала (24:12). Значајан фактор у тој последњој деоници свакако је био податак да је Олимпија за само два минута игре испунила бонус, а Звезда стрпљивом игром и добром реализацијом пенала топила предност домаћина, а на крају и заслужено славила.

Унион Олимпија – Црвена звезда Телеком  81:91 (22:19, 25:27, 22:21, 12:24)

Унион Олимпја: Маринели 12, Хроват, Бродник, Салин, Вучетић, Мурић 7, Николов 9, Махковиц 7, Омић 5, Препелич 23, Мариновић 9, Канацевич 9.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 7, Ребић, Дангубић 7, Митровић 8, Лазић 3, Блажич 11, Калинић 21, Марјановић 15, Тејић 2, Џенкинс 5, Јовић 7, Цирбес 5.

Претходни текстНовогодишњи пакет улазница поново у продаји
Следећи текстРадоњић: Школа се наставља