Радоњић: Школа се наставља

34

Кошаркаши Црвене звезде Телеком настављају борбу у Топ 16 фази Евролиге. После спектакла против Реал Мадрида у Комбанк арени за црвено-беле предстоји окршај са још једним европским великаном  -Макабијем. Звездина експедиција ће већ у уторак рано ујутру одлетети за Тел Авив, а меч против Поноса Израела заказан је за четвртак од 20 часова и пет минута.

За црвено-беле ово ће бити чак трећи меч у само седам дана, а од тога други у најјачем европском такмичењу. Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић је у уводном излагању управо то истакао у први план:

Наставља се жесток ритам. Практично смо дошли из Љубљане директно у Пионир на тренинг, а у уторак рано ујутро идемо на дуг пут за Тел Авив. Следећи меч је нова обавеза, али обавеза која нам представља прилику да уживамо у мечу против првака Европе. Макаби је као и сваке сезоне тим са највишим амбицијама и који има прилику да брани титулу првака Европе. Претрпели су одређен промене, али и задржали окосницу тима који је остварио велики успех. У првом колу су водили већи део утакмице против Панатинаикоса, али су Грци добро реаговали и на тај начин показали да су и они тим за највише домете – рекао је Радоњић, а потом додао:

Најмлађи смо тим у Евролиги и гледамо Топ 16 фазу као велику прилику за напредак што не значи да ћемо се другачије припремати за предстојеће дуеле. Припремићемо се на најбољи могући начин да парирамо Макабију на гостовању уз жељу да дамо све од себе да направимо изненађење – истакао је стратег црвено-белих који је затим детаљније причао о Поносу Израела:

Тим који је освојио Евролигу је пртетрпео одређене промене. Уместо Рајса је дошао Парго који је лидер тог тима и који има пуно тога у својим рукама. Добио је слободу, а поред себе има играче са спољних позиција који су веома опасни. Под кошем се истиче Софоклис Скорцијанитис који свој квалитет користи на најбољи могући начин. Макаби има могућност да игра на веома различите начине, са снажним центром, са ниским играчем на позиције пет. Играју веома добру одбрану и треба одговорити на све њихове квалитете. Сматрам да имамо капацитет за то, али треба да буемо свесни да идемо у госте прваку Европе – говорио је готово у даху Радоњић, а потом застао и истакао:

Идемо на још један час, школа се наставља.

Уследило је питање за тренера Црвене звезде Телеком о тренутној форми Маркуса Вилијамса:

Мислим да је одиграо одлично у досадашњем делу сезоне. Нормално је да код сваког играча дође моменат када изгледа слабије на терену. Он је један позитиван момак и сигурно је да ће поново бити на нивоу на који нас је навикао. Могуће је да буде још његових слабијих партија, али битно је да тимски дух на нивоу који ће нам омогућити да и даље добро реагујемо у тешким утакмицама – рекао је Радоњић који је потом упитан да се осврне још једном на меч првог кола против Реал Мадрида:

Могуће да је постојао одређени грч на почетку против Реала, али треба правити анализу да је то био меч најмлађег тима против једног од главних фаворита за освајање Евролиге. Младост је урадила своје у односу на квалитет и искуство које смо сви осетили на терену. Биће нам лакше са тог аспекта у наставку како утакмице иду и сигурно да ће то наше школовање донети искораке који су нам потребни за остварење наших амбиција – закључио је Дејан Радоњић.

Претходни текстЗвезда сија и у Словенији
Следећи текстБуди део тима