Звездина 2014. година као на филму

27

Година на измаку засигурно је једна од најуспешнијих у новијој историји КК Црвена звезда. Освојен је Куп Радивоја Кораћа, обезбђен пласман у полуфинале Еврокупа први пут у историји и оборен је европски рекорд по броју посетилаца на једној кошаркашкој утакмици на затвореном. Јуниори су освојили Евролигу, по први пут у историји клуба је обезбеђен пласман у Топ 16 фазу најјачег европског такмичења. Звезда има и брилијантан скор након 14. утакмица у АБА лиги… Ово су само неки од великих успеха у 2014. години. Ипак, Црвена звезда Телеком није остваривала победе само на паркету, већ је бројним хуманитарним и друштвено-одговорним акцијама показала да је Звезда величина која уз милионску армију навијача представља својеврстан покрет. Звезда се посебно истакла током мајских поплава када је осим новчане донације две своје дворане уступила за пријем најугорженијих из Обреновца.

Све ово и још пуно тога стало је у веома интересантан филм у продукцији креативног тима КК Црвена звезда који је пред многобројним званицама поводом новогодишње прославе приказан у сали 5 биоскопа „Cinaplexx“ у ТЦ Ушће.

Такође, том приликом промовисан је и нови Календар КК Црвена звезда Телеком за 2015. годину. Модерним дизајном, у стилу свега оног што нуди популарна друштвена мрежа Инстаграм, КК Црвена звезда је кроз 12 месеци представила све оно што се дешавало у 2014. години, а занимљиво је да се на првој страни календара у Звездином грбу налазе имена свих власника сезонских улазница. Нови календари од понедељка ће бити у продаји у клупским просторијама на Малом Калемегдану И то по цени од 350 динара. Црвено-бели кошаркаши су са календарима у рукама, а пред будним оком тренера Дејана Радоњића позирали бројним фотографима, а онда је тренер Црвене звезде Телеком узео микрофон у своје руке:

Ретроспектива 2014. године је виђена у филму и бићу због тога кратак. Осврнућу се на завршетак године и шта смо остварили у последњих неколико месеци. Пласирали смо се у Топ 16 фазу Евролиге, заузели прво место у АБА и сигуран сам да га нећемо дати до краја. Уз наду да ћемо у наставку доћи до жељеног нивоа и  до остварења онога што желимо. Чека нас тешка група у Топ 16 фази најјачег европског такмичења,  велика имена и седам осигураних врхунских дуела у Београду пред нашим навијачима. Радићемо напорно у жељи да напредујемо и на крају да кроз АБА лигу остваримо континуитет играња у Евролиги, касније и освојимо то такмичење па да уз ту енергију наступимо у домаћем првенству. Свима бих пожелео срећну и успешну Нову годину, а на нама је да у 2015. години натопимо знојем црвено-бели дрес – био је кратак и веома ефектан тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Након тренера Црвене звезде Телеком званицама се обратио и млади капитен Лука Митровић. Помало збуњен, Митровић се унапред извинио за евентуалне лапсусе којих уистину није било:

Много је лакше играти у препоној Комбанк арени, него гворити пред свима вама у овој сали. Отварање сезоне је почело како се само пожелети може и у фантастичном расположењу дочекујемо Нову годину. Захвалио бих се спонзорима, пријатељима клуба и наравно навијачима који су у великој мери помогли у остваривању успеха. Желим вама и екипи пуно здравља, а за остало ћемо се сами побринути да нам наредна година буде још боља него претходна – уз карактеристичан осмех рекао је капитен Звезде, а потом уручио симболичне поклоне запосленима у Црвеној звезди који даноноћно раде из сенке и немерљиво доприносе успесима тима са Малог Калемегдана.

Такође, Црвена звезда се овом приликом захвалила свим спонзорима, донаторима и пријатељима клуба којима су уручене специјалне захвалнице у одблику дресова.

Претходни текстКалинић МВП
Следећи текстЧовић: Припремамо оргнанизационо преуређење