Ковачевић: Пружићемо јачи отпор

40

Одбојкашице Црвене звезде отпутовале су у Азербејџан где ће сутра (среда, 17. децембар) одиграти реванш меч осмине финала Купа ЦЕВ против Локомотиве у Спортској дворани „Баку“ у Бакуу.

У првој утакмици, одиграној у Београду, Локомотива је победила Црвену звезду са 3:0 (25:16, 25:21, 25:12).

Циљ нам је да пружимо што јачи отпор. Да пружимо бољу партију него што је то био случај у Београду. Ипак је ово једна од тих утакмица где се баш не питамо ми за све, него и противник који је изузетно квалитетан. У сваком случају надам се да ће нам та утакмица против врло квалитетног противника послужити да још мало подигнемо форму – изјавио је тренер Црвене звезде Бранко Ковачевић.

Наше одбојкашице после напорног гостовања у Азербејџану до краја године очекује јако густ распоред утакмица.

После Бакуа нас заиста очекује згуснут распоред. Три утакмице у кратком року које су нам доста важне. Желимо да прилично успешно завршимо овај први део првенства и да ту неку мини паузу за Нову годину дочекамо у што бољем расположењу – рекао је стратег црвено-белих.

Ковачевић ће у Бакуу моћи да рачуна на Љубицу Кецман, али не и на Николину Лукић која се после неугодне повреде полако прикључује тиму.

Николина је почела полако да се прикључује, али са пуним тренингом и оптерећењем ће кренути тек после Нове године – казао је Ковачевић.

Капитен екипе Јулија Миловитс верује да екипа може доћи до доброг резултата.

Изгубили смо у првом мечу са 3:0, али знам и верујем да можемо много боље. Нисмо били довољно агресивни. Сада смо упознали њихову игру, играле су са три средњака, нападле нас из зоне четири… Морамо да спроведемо у дело оно што радимо на тренинзима и што се договарамо на састанцима, када гледамо видео. Ако се будемо држали нашег система и ако будемо играли као тим, онда можемо доћи до доброг резултата. Бићемо мало уморне од дугог пута, али то је што је. То је такмичење и играмо да победимо – рекла је организаторка игре Црвене звезде.

Бојана Миленковић сматра да ће црвено-беле пружити добру партију.

Налазимо се у доброј форми и у првом мечу против Локомотиве смо пружили добар отпор. Трудићемо се да пружимо добру партију и у Бакуу. Једноставно, само треба да испоштујемо све оно шта смо радили на тренинзима, шта смо вежбали и самим тим ће доћи и резултат – закључила је Миленковићева.

Реванш меч осмине финала Купа ЦЕВ између Локомотиве и Црвене звезде игра се у среду, 17. децембра од 15 часова по нашем времену у Спортској дворани „Баку“ у Бакуу. Меч ће судити Томаш Јаник из Пољске и Оана Кристина Форту из Румуније.

По правилима ЦЕВ за победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода. У случају резултата 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико су после две утакмице ривали изједначени по броју бодова одмах по завршетку друге утакмице играће се “златни сет” до 15 поена.

Победник дуела Локомотива – Црвена звезда играће у четвртфиналу Купа ЦЕВ (14. и 21. јануар) против победника дуела Динамо Краснодар (Русија) – ХПК Хаменлина (Финска). У првом мечу, одиграном у Краснодару, Динамо је победио Хаменлину са 3:0 (25:14, 25:22, 25:14). Реванш ће се одиграти сутра (среда, 17. децембар) од 17,30 часова по нашем времену у Финској.

Претходни текстЧовић: Наш буџет је 3,6 милиона евра
Следећи текстОдржан састанак са секцијом ветерана