Имали смо мањак енергије, али то је нормално

34

Сјајна Звезда наставила је да ниже победе у АБА лиги. Након последњег тријумфа над Игокеом резултатом 76:71, црвено-беили су изједначили рекорд који су до сада држали кошаркаши љубљанске Олимпије – 12 тријумфа из исто толико утакмица на старту регионалног такмичења. У Пиониру је виђена узбудљива завршница, а Звезда је доказала квалитет и на крају заслужено славиа:

Био нам је потребан овај тријумф да наставимо низ победа. На крају смо славили, иако нисмо одиграли најбољу утакмицу. Имали смо пад у игри пред крај треће и на почетку последње деонице. Морамо то да исправимо пред наредне изазове који нас очекују – рекао је на конференцији за медије после меча Јака Блажич.

После словеначког репрезентативца своје утиске изнео је и тренер црвено-белих Дејан Радоњић:

Већ дуже време причамо о нечему што је вечерас било веома упечатљиво. Ово је био меч који смо хтели да одиграмо максимално, да га добијемо и тако смо се и припремали за њега. Али, евидентно је да је присутна огромна потрошња. Све то као и тежак ритам утакмица је довео до мањка енергије у тиму. Нисмо могли да ритам игре подигнемо на виши ниво и да лакше савладамо Игокеу која је одиграла одлично. Имали смо велику предност у једном тренутку, али сам знао да то ништа не значи. На крају смо показали карактер који нас описује од првог дана. Узели смо два бода што је и била наша основна идеја.

Маркус Вилијамс је био у саставу за меч са Игокеом, али није улазио у игру. На питање о његовом здравственом стању, Радоњић је одговорио:

Вилијамс ће бити спреман за дуел са Лаборал Кућом. Превентивно није играо јер нисмо хтели да било шта ризикујемо. Он је био у жестоком ритму, мислим да је одлука исправна и да ће нам много користити. Такође, Бобан Марјановић је имао проблема са стомачним вирусом. Доста је лоше изгледао, али је он то превезишао пре свега јер је наша здравствена служба одрадила сјајан посао. Он је играо колико је било планирано и да је потпуно здрав – објаснио је Радоњић.

Многи су очекивали да ће Звезда убедљивије и лакше савладати Игокеу, али за овакав развој ситуације на терену Радоњић је имао објашњење:

Мислим да је велика разлика између Олимпијакоса и Игокее. Против Олимпијакоса смо константно држали контролу игре у нашим рукама и то је можда основни разлог зашто је било овако вечерас. Не мислим да је о томе потребно посебно дискутовати. Такође, не сматрам да су играчи били мање мотивисани и да су у меч ушли са мањом жељом. Свима мора да буде јасно да постоји превелика потрошња и она ће бити и даље присутна и зато треба очекивати неке лошије паритије. Свестан сам и спреман да се то може десити јер је екипа у пакленом ритму утакмица. Дуели у Евролиги захтевају посебну енергију, а размак иземђу утакмица је веома мали. Сви бисмо волели да је против Игокее игра била као против Олимпијакоса. Међутим, то није био случај, али то је сасвим нормално.  Играчи су жива бића и понашају се онако како смо предвидели и ту нема шта да се дода.

Стратег црвено-белих упитан је и да прокоментарише роле младих Тејића и Ребића:

Они се јако добро понашају, вредно раде сваког дана. Трудићемо се да им дамо просотора да играју и да кроз игру напредују и да не размишљају о томе да су у игри да би се неко одморио већ да буду потпуно сигурни да су део тима у ком треба да покажу квалитет.

Незаобилазна тема била је и прича о евентуалним појачањима:

Рекао сам да ћемо после утакмице са Лаборал Кућом причати о томе. То је једино исправно решење, односно кад један посао буде завршен да се анализира и донесу одлуке. Сачекаћемо петак и последњи меч у Д групи Евролиге, па ће онда све бити јасније и конкретније – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвездин карактер чува Пионир
Следећи текстРукометни великани за Далибора и Ненада