Звезда гостује у Пиреју

34

Црвена звезда ће у петак од 20 сати и 45 минута бити гост славног Олимпијакоса у оквиру деветог, претпоследњег кола Евролиге. Црвено-бели су у четвртак око поднева отпутовали у главни град Грчке, а за четвртак увече је у време одигравања утакмице заказан  тренинг у дворани Мира и пријатељства. Оба тима су већ обезбедила пласман у ТОП 16 фазу Евролиге, али нема сумње да ће атински и београдски црвено-бели силно желети тријумф:

Олимпијакос је један од најбољих клубова у Европи – почиње причу капитен Црвене звезда Телеком Лука Митровић и наставља:

Њихов квалитет и велику снагу на делу смо могли да видимо у првом мечу у Комбанк арени када су пружили фантастичну партију. Већ смо обезбедили пласман у ТОП 16 фазу тако да без било каквог притиска идемо у Атину. Ту чињеницу ћемо максимално искористити, јер желимо да уживамо у овој утакмици, али то не значи да не желимо победу. Напротив, наше амбиције су јасне и даћемо свој максимум у намери да забележимо још један тријумф.

На питање шта је потребно да би се то остварило Митровић одговара:

Да бисте победили тако моћан тим као што је Олимпијакос и то на њиховом терену неопходно је да пружите 150 одсто својих могућности. Свих 40 минута морамо да играмо добру и врло агресивну одбрану, да у нападу будемо стрпљиви и паметни и да погађамо отворене шутеве и зицере које смо промашивали у првој утакмици. У случају да се све ове коцкице сложе имали бисмо шансе да направимо изненађење у Пиреју.

Нема сумње да ће и у дворани у Пиреју атмосфера бити за памћење:

У првом дуелу у Београду је била заиста специфична атмосфера, могу слободан да кажем величанствена. Амбијент и кореографија пред утакмицу су били заиста феноменални. Очекујем да ћемо нечему сличном присуствовати и у дворани Мира и пријатељства. Свима су добро познати братски односи навијача Олимпјакоса и Црвене звезде и сигурно нас очекује још један спектакл, а у таквој атмосфери је милина играти.

После победе над Валенсијом Митровић је истакао да је поносан на саиграче због великог успеха и пласмана у ТОП 16 фазу. Када су се утисци слегли капитен црвено-белих је још једном прокоментарисао велики подвиг:

Пре почетка сезоне наш циљ је био да изборимо пласман међу 16 најбољих тимова Европе. То смо и успели да остваримо и то два кола пре краја прве фазе такмичења што је свакако велику успех. Међутим, не желимо да будемо само учесници ТОП 16 фазе. Гладни смо победа и једва чекамо да сазнамо имена свих противника и наставак такмичења. Свака утакмица у Топ 16 фази ће бити велика школа за наш млади тим и после сваке утакмице ћемо сигурно бити све бољи и бољи. Ипак, до почетка друге рунде елитног такмичења имамо још два меча у Д групи Евролиге у којима желимо да задржимо висок ниво наших игара и да покушамо да забележимо што више победа јер нам је свака јако важна – закључио је Митровић.

Претходни текстКопривица: Раднички неће доћи са белом заставом
Следећи текстСаопштење Управног одбора ФК Црвена звезда