Копривица: Раднички неће доћи са белом заставом

76

Серија победа одбојкаша Црвене звезде у Винер Штетише лиги могла би да буде настављена у петак 12. децембра када наш тим дочекује последњепласирани Раднички из Крагујевца.

Црвено-бели су у доброј форми и остварили су у последњих шест мечева домаћег првенства исто толико победа. После убедљивих тријумфа против Ђердапа, Инђије и Младог радника, наш тим је Новом Пазару Јуниор и Спартаку из Љига дозволио да освоје по сет. Звезда тренутно заузима друго место са 21 бодом, једним мање од водећег Партизана.

У међувремену изабраници Драгана Кобиљског су одиграли први меч шеснаестине финала Купа изазивача против Лоиму Раисија у Финској и славили су са 3:2.

Крагујевчани се налазе у веома лошој форми и тренутно су последњи на табели са пет бодова. Имају само једну победу и то остварену у 2. колу против Ђердапа. У прошлом колу Раднички је на свом терену изгубио од Рибнице са 2:3.

Раднички је екипа која се не налази у најбољој форми, али је сигурно да неће доћи са белом заставом. Долазе нам у тренутку када је пред нама један тежак распоред утакмица, када играмо на свака три дана. Морамо максимално озбиљно да их схватимо. Кроз наше добре тренинге, правим приступом мечу и нашом добром игром они немају шта да траже у Београду. Верујем да можемо да остваримо максималан тријумф и да ћемо наставити да се спремамо за оно што нас чека до краја године, а то је тај паклени ритам када играмо на свака три дана – изјавио је примач Црвене звеyде Лазар Копривица.

Прошле сезоне одбојкаши Црвене звезде и Радничког су одиграли пет мечева и на свих пет је тријумфовао шампион Србије. Два пута су црвено-бели тријумфовали у регуларном делу првенства, а у полуфиналу плеј-офа су славили са три победе.

Утакмица 9. кола између Црвене звезде и Радничког на програму је у петак, 12. децембра од 18 часова у дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Анђелко Поповић и Станислава Симић.

Претходни текстЧовић: Казна независног судије је срамна
Следећи текстЗвезда гостује у Пиреју