Звездине даме у четвртак дочекују Локомотиву

13

Одбојкашице Црвене звезде у четвртак 11. децембра играју први меч осмине финала Купа ЦЕВ против Локомотиве Баку из Азербејџана.

Црвено-беле су у шеснаестини финала савладале Калцит Камник у оба меча и тако се пласирале у наредну рунду такмичења. У првом мечу у Словенији наш тим је убедљиво тријумфовао са 3:0, по сетовима 25:16, 25:14, 25:16. Словенке су у реваншу у Београду успеле да освоје један сет, али је на крају Црвена звезда славила са 3:1, по сетовима 25:21, 25:11, 17:25, 25:22.

Локомотива је такође у оба меча тријумфовала против немачког Роте Рабен Вилсбибурга. У Немачкој је било 3:0 за екипу из Азербејџана, док је у Бакуу резултат био 3:1.

После једног релативно лакшег противника Калцита из Камника, очекује нас врло озбиљан противник који можда не припада крему европске одбојке, али је сигурно међу двадесетак водећих клубова у Европи. Екипа са великим буџетом, са великим бројем страних играча, појачања, тако да ће бити права прилика да без неког претераног оптерећења резултатом, што никако не значи да ћемо се предавати унапред, пружимо две квалитетне партије и да ако ништа друго прописно намучимо противника. Ако се буде указала прилика да се боримо и за пролаз у четвртфинале – изјавио је тренер Црвене звезде Бранко Ковачевић.

У завршници меча против Камника у Београду Љубица Кецман је доживела повреду због које је пропустила две утакмице.

За прву утакмицу у Београду Љубица неће бити спремна, неће вероватно бити ни у саставу. Очекујемо да се у петак пуном паром прикључи тренинзима, тако да ће за реванш меч у Азербејџану највероватније бити спремна – рекао је Ковачевић.

Квалитет противника није споран, а капитен Црвене звезде Јулија Миловитс сматра да црвено-беле могу до тријумфа.

Локомотива је добар тим са одличним одбојкашицама. Биће тешко зато што они имају врло добру екипу и искусније су од нас. Као и увек, спремамо одређену тактику за овај дуел. У доброј смо форми, атмосфера у тиму је одлична, из дана у дан радимо све боље и боље , имамо неки свој систем и видећемо… Немамо шта да изгубимо, играћемо своју игру и пружичемо максимум. Имамо прилику да видимо где смо у Европи. Верујем у своју екипу и биће сигруно веома занимљиво како нама на терену, тако и публици, а надам се да ћемо остварити победу – истакла је Јулија Миловитс.

Мина Поповић истиче да окршаји са јаким екипама у европским такмичењима много значе екипи на стицању искуства.

Екипа словеначког Камника за почетак није била претерано јака екипа и нисмо имали неких већих проблема против њих. То се не може рећи и за Локомотиву против које ћемо сада играти. Оне су много озбиљнија екипа. Европске утакмице су нам веома значајне и због неког искуства. Домаћа лига нам је пре свега најзначајнија и пробаћемо да подигнемо своју форму за наредни период. Трудићемо се да испоштујемо наше договоре и да одиграмо што је боље могуће. У зависности од њихове игре и форме видећемо да ли је могуће и шта је могуће остварити на том мечу – истиче Мина Поповић.

Коректор Адела Хелић верује да црвено-беле могу да изненаде искусну екипу као што је Локомотива.

– Не познајемо много њихову игру, али по именима можемо да закључимо да су много искусније од нас. Најбитније је да наставимо да одржавамо ниво игре од утакмице против Јединства у Старој Пазови. Пробаћемо да изненадимо Локомотиву. Ко зна… Битно је да игра буде на високом нивоу, а резултат ће доћи сам по себи. Што да не, можда направимо нешто спектакуларно – закључила је Адела.

Одбојкашице Црвене звезде и Локомотиве из Бакуа су се састале 2012. године у Лиги шампиона. Тада је у Београду било 2:3 за Азербејџанке, које су славиле и у Бакуу са 3:0.

Прва дуел шеснаестине финала између Црвене звезде и Локомотиве Баку на програму је у четвртак, 11. Децембра од 18 часова у дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице за овај меч ће се продавати на улазу у дворану по цени од 200 динара. Меч ће судити Дениз Демир из Турске и Илиа Пенков из Бугарске.

Реванш сусрет ће се одиграти у среду, 17. децембра од 15 часова по нашем времену у Спортској дворани „Баку“ у Бакуу, у Азербејџану.

По правилима ЦЕВ за победе од 3:0 и 3:1 добијају се 3 бода. У случају резултата 3:2, победник добија 2, а поражени 1 бод. Уколико су после две утакмице ривали изједначени по броју бодова одмах по завршетку друге утакмице играће се “златни сет” до 15 поена.

Уколико елиминише Локомотиву, Црвена звезда ће у четвртфиналу Купа ЦЕВ (14. и 21. јануар) играти против победника дуела Динамо Краснодар (Русија) – ХПК Хаменлина (Финска).

Претходни текстТако је добро бити луд за тобом Звездо
Следећи текстТерзић гласао и одговарао на питања новинара