Тако је добро бити луд за тобом Звездо

122

Љубав према Црвеној звезди њени симпатизери и навијачи исказују свакодневно на најразличитије начине. Двојица момака који су заљубљени у црвено-беле боје, који обожавају кошарку и који се од срца диве партијама Звездиних кошаркаша ове сезоне решили су да споје ту страст и страст коју деле према реп музици. Као епилог свега тога настала је песма “Тако је добро бити луд за тобом Звездо” и веома атрактиван спот у коме главне улоге имају црвено-бели кошаркаши.

Трагом занимљивог видео материјала који је пре неколико дана објављен на „Youtube“-у и који већ има нешто мање од 100.000 прегледа желели смо да вам представимо песму која би могла да постане и својеврсна химна ове генерације Звездиних кошаркаша, као и да Вам приближимо људе који су својом креативношћу и великом љубављу према Звезди заслужили пажњу.

Момци који у даху бацају риме и који са много емоција прате и доживљавају сваки потез Звездиних кошаркаша на терену су Никола Станоев (Uncle Joe) и Филип Кнежевић (Фикито). О идеји и мотивима за један овакав подухват разговарали смо са Николом Станоевим:

Имам 24 године, дипломирао сам на Богословском факултету, а завршио сам и нижу музучку школу, одсек соло певање. Реп слушам цео живот, а идеја да се бавим музиком је мој покушај да клинце увучем у неку позитивну причу ритмом и поезијом – почео је причу Станоев.

У средишту свега тога овог пута је била КК Црвена звезда. Зашто?

Мој друг Филип и ја гледамо на ову Звездину генерацију кошаркаша као на једну од најбољих у историји. Пошто смо млади, ово је сигурно најбоља коју смо ми имали прилике уживо да пратимо. Из тог разлога смо Звездиним кошаркашима, тренеру, али и комплетној управи решили да посветимо песму за огромно залагање и труд који улажу. Њихов рад и посвећеност се и те како виде на терену и ми смо овом песмом желели да им пружимо нашу подршку и дамо неки наш допринос на њиховом путу.

Никола наглашава да инспирација за песму оваквог типа није била никакав проблем:

Риме су практично настале у даху, док сам ишао ка студију. Био сам ношен јаком позитивном енергијом после једне Звездине победе па је текст настао врло спонтано. Спот који смо урадили је продукт целе идеје да разбијемо монотонију и да нас запазе, да нашу поруку могу да чују навијачи, али и играчи и да нас ова песма додатно уједини.  Водио сам рачуна да песма нема ниједну псовку. Желели смо да пошаљено здраву поруку, без било каквог насиља у изражавању, већ само да искажемо љубав према клубу.

А када се и како јавила толика љубав према Звезди?

Од малих ногу. Отац ме је учио основним животним вредностима па између осталог и љубави према Звезди – објашњава уз осмех Станоев.

Занимљиво је да овом тандему репера ово није прва песма коју су снимили:

Аутори смо и песме под називом Победи Милоје, која је посвећена легендарном голману Црвене звезде Звонку Милојевићу. И на то смо јако поносни с обзиорм да тај спот има преко 200.000 прегеда – рекао је Станоев и на крају поручио:

У последњем кадру спота Луд за тобом Звездо налази се застава са ликом погинулог навијача Звезде Марка Ивковића и транспарент – живиш. Једна од најбитнијих порука коју смо желели да пошаљемо је да оно што се десило у Истанбулу не сме нигде и никад да се понови – закључио је Никола Станоев.

Врло атрактиван спот за песму “Тако је добро бити луд за тобом Звездо” можете погледати ОВДЕ.

Претходни текстЦрвено-бели у среду у Модричи
Следећи текстЗвездине даме у четвртак дочекују Локомотиву