Терзић гласао и одговарао на питања новинара

39

Један од првих који је гласао на изборима за председника ФК Црвена звезда је генерални секретар нашег клуба, Звездан Терзић.

Иако је Скупштина клуба заказана за 21. децембар, Терзић је истакао да се ради пуном паром, као да је Скупштина већ и одражана, јер нема времена за чекање.

Исход избора се зна, Светозар Мијаиловић је нови председник Црвене звезде. Ово је тек први корак, пошто је 21. децембра Скупштина клуба. Звезди је потребна нова енергија јер нас чека много посла, и то сви који дођу морају да знају. Желим да позовем све Звездаше да се уједине, јер нам предстоји велика битка. Мислим да јавност није свесна колика. Радимо на пресеку стања и хоћемо да направимо репрограм дугова и тако га преполовимо. Неопходан нам је петогодишњи план, јер не можемо да трошимо више но што зарађујемо. Није освајање титуле ове сезоне једина ставка по којој би требало да нам се суди – рекао је Терзић, након што је гласао.

Терзић је открио и неке детаље везане за планове Црвене звезде у наредном периоду.

Нови Управни одбор мора да одлучи да ли је циљ титула, или форсирање младих играча. Мислим да можемо бити шампиони ако се појачамо, и то би био успех раван европским успесима старијих генерација. Али, тиме ризикујемо да се понови јун, да повећамо дуг а притом не играмо Европу. Зато сам ја за подмлађивање тима, и да за две или три године играмо Лигу шампиона. Ми до 31. марта морамо да нађемо 14 милиона евра, јер нас тада чека мониторинг УЕФА. Одласци су неминовни. Ако се реализује трансфер Лазића, инсистираћу да се средства од његовог трансфера потроше на балон са вештачком травом за омладинску школу. Ако се појави понуда од 2 милиона за Ристића, пустићемо га, али ћемо за 400.000 довести играча уместо њега. Ми смо до сада 3,5 милиона евра убацили у клуб за ових шест месеци, али смо 3 потрошили на враћање старих дугова, и то је нешто што нам одузима много енергије – објаснио је Терзић, и наставио причу о играчком кадру.

Следује нам „реновирање“ екипе. Остварен резултат није лош јер смо доживели само један пораз, и то у дербију, а у Крагујевцу и Крушевцу смо опљачкани. И у том дербију смо били бољи у првом полувремену, али нам је недостајало и мало среће. Деца коју смо ове јесени избацили у први план ће нам донети и финансијску стабилизацију, и лагао бих када бих рекао да је ово костур екипе за Лигу шампиона, јер ћемо морати да их продајемо како бисмо изашли из кризе. Не видим их као „врећу новца“, али ситуација је таква да немамо много избора. Печник је један од наших најбољих играча, много је битан за свлачионицу и покушаћемо да га задржимо, иако сам свестан у којим је годинама и да му је потребно да решава своју егзистенцију. Што се тиче Босанчића, о њему и са њим ћемо разговарати.

О „судбини“ тренера Ненада Лалатовића, одлучиваће нови Управни одбор, али Терзић каже да је за његов останак.

Моје мишљење је да Лалатовић треба да остане тренер, али не одлучујем ја о томе. То ће бити једна од одлука новог Управног одбора – рекао је Зведан Терзић.

Претходни текстЗвездине даме у четвртак дочекују Локомотиву
Следећи текстРадоњић: Меч у Пиреју је награда и школа