Радоњић: Фантастичан успех

62

Изабраници Дејана Радоњића и други пут ове сезоне славили су над Валенсијом (68:77), а овога пута победа је била вредна овере пласмана међу 16 најбољих тимова Европе и то два кола пре краја првог дела елитног такмичења.

За тренера црвено-белих Дејана Радоњића ово је била седма победа из исто толико мечева са шпанским тимовима од како је преузео Звезду. Тријумф је посветио свом недавно преминулом пријатељу Аци Петровићу. Звездин стратег потом је коментарисао ток утакмице у Валенсији:

Меч нисмо почели добро, имали смо лошу концентрацију и играли лоше у одбрани. Имали смо много изгубљених лопти које су биле производ наших лоших процена у игри. Није у тим тренуцима изгледало да ће у наставку меча све изгледати другачије, јер смо морали да направимо потпуну стабилизацију игре како бисмо могли да парирамо Валенсији. Ипак, поправили смо игру у обрани, одиграли пуно боље у нападу где нас је служио шут за три поена. Наставили смо са добром одбраном и у другом делу утакмице чиме смо константно одржавали предност. У тренуцима при крају меча, када је било само три поена разлике за нас, такође нас је одбрана довела до позиције да дођемо до реализације у нападу која нам је обезбедила мирну завршницу. Честитам играчима, мојим сарадницима, управи и навијачима. Два кола пред крај првог дела Евролиге и теоретски смо обезбедили пласман у Топ 16 фазу што је за нас стварно фантастично. Веома смо радосни због тога – констатовао је са осмехом Дејан Радоњић који је додао да посебно радује начин на који је то остварено:

Одиграли смо јако квалитетно досадашње мечеве у Евролиги. Могуће да смо управо због чињенице да смо јако добро играли и раније иницирали та размишљања о пласману у Топ 16. У сваком случају, у Звезди је притисак увек присутан. Идемо даље, следећа је утакмица против Металца – изјавио је стратег црвено-белих, пре него што је прокоментарисао да је још рано за размишљање о противницима у наредној фази:

Не бих уопште о томе причао, имамо још два меча до краја првог дела Евролиге. Видећемо како ће се остали резултати развијати, тренутно смо фокусирани само на нашу игру и на оно што следи. Коментарисаћемо када добијемо нову групу, али свакако је да ће противници бити одличне екипе. Чека нас једна сјајна друга рунда – закључио је Радоњић.

Претходни текстМитровић: Поносан сам на екипу
Следећи текстЗвезда ТВ: До краја Звезди верни…