Радоњић: Силно смо мотивисани да победимо

34

Време је за највећи меч и најзначјнији дуел српске клупске кошарке. Први пут ове сезонеснаге ће одмерити кошаркаши Црвене звезде Телеком и Партизана. Овај меч уједно ће бити и дерби 10. кола АБА лиге, а о ривалитету два београдска клуба и самом догађају не треба трошити много речи. Утакмица је на програму у недељу, 30. новембра са почетком у 19 часова.

По већ устаљеном обичају када су утакмице између црвено и црно-белих у питању, карата у слободној продаји неће бити. Важиће само сезонске улазнице КК Црвена звезда Телеком, а један део карата биће подељен спонзорима и пријатељима клуба. Клубови су договорили размену карата, па ће тако дербију присуствовати и навијачи Партизана који ће добити 500 улазница.

Тренер Црвене звезде Телеком, Дејан Радоњић, изразио је велико поштовање према вечитом ривалу:

Жесток ритам утакмица после Нептунаса се наставља. У недељу је на тапету вечити дерби против Партизана, који је увек специфичан и има посебну драж. Без обзира на јак темпо, кроз ту ситуацију морамо да изађемо на најквалитетнији начин. Партизан је у доброј форми и мечом у Турској је показао да заслужује поштовање – рекао је Радоњић, а потом додао:

Стартовали су сезону на мало слабији начин него иначе, али сада је то другачије. Имају младост и потенцијал, уз искуство захваљујући играчима попут придошлих Мачвана и Богдановића, као и Тепића који је од раније ту. Код нас је нешто другачија ситуација. Ми имамо много играча којима ће ово бити први дерби. Међутим, то не треба да буде оправдање јер жеимо да одиграмо добар меч и забележимо победу.

Темпераментни стручњак истакао је да фаворита у дербију никада нема:

Ми не доживљавамо себе као фаворите у недељном дуелу. Звезда и Партизан увек имају посебну причу, где су присутне велике емоције. У таквим тренуцима и само представљање тимова је специфично. Свесни смо да морамо да играмо искључиво пуним капацитетом како бисмо тријумфовали. Црно-бели су без сумње квалитетан тим, који има велико искуство играња у дербијима. Било је и много важнијих мечева од овог између вечитих ривала – упозорио је Радоњић, а потом причао о здравственом стању Стефана Јовића:

Јовић још није спреман. Почео је са тренинзима, али очекујем да ће бити у авиону и на располагању у наредном дуелу са Валенсијом. Нема дилема да његово одсуство у дербију може да нанесе одређене проблеме. Ипак, верујем да ће то бити додатни импулс за присутне играче – сматра Радоњић.

За крај, стратег црвено-белих нагласио је да је његова екипа веома мотивисана да забележи још једну победу

Максимално смо мотивисани да славимо и то не треба много да се потенцира. Сваком Звездашу је то жеља. У екипи влада добра атмосфера, као и од првог дана када смо се окупили. Надам се да ће подршка бити онаква какву прижељкујемо и очекујемо. Заједно са нашим навијачима покушаћемо да остваримо добар резултат и да после меча будемо задовољни – закључио је Радоњић.

Претходни текстБобијев индекс 36 вредан МВП титуле
Следећи текстПреокрет Звезде против Новог Пазара