Бобијев индекс 36 вредан МВП титуле

34

Бобан Марјановић наставио је са одличним партијама у Евролиги ове сезоне. Сјајна игра и изванредан статистички учинак у дуелу против Нептунаса омогућили су му да понесе ласкаво признање за најкориснијег играча седмог кола елитног европског такмичења.

Центар црвено-белих је у дуелу са литванским тимом забележио 24 поена (шут из игре 13-11, са пенала 4-2), уз то је имао и 12 скокова, три асистенције, једну освојену лопту, а два пута је био фаулиран. То му је омогућило да укупно сакупи 36 индексних поена и заслужено понесе МВП титулу.

Занимљиво је истаћи да је ово Марјановићу друго признање за најкориснијег играча кола у Евролиги ове сезоне, пошто му је то већ пошло за руком на старту такмичења гата је против Галатасараја имао индекс 30.

Посебно наглашавамо да је после седам одиграних кола Бобан Марјановић први на листи најкориснијих играча Евролиге пошто је до сада укупно сакупио 179 индексних поена (25,6 у прсеку по мечу). Треба напоменути да је Марјановић и најбољи скакач са 10 ухваћених лопти у просеку и шести на листи стрелаца са просечним учинком од 17,3 поена по утакмици.

Претходни текстДесеткована Звезда путује у Пожаревац
Следећи текстРадоњић: Силно смо мотивисани да победимо