Утехе нема, али храбри реакција турских власти

23

Након потврде информација да су приведена и у полицијском притвору задржана лица која су осумљичена за убиство навијача Црвене звезде Марка Ивковића, први човек црвено-белих Небојша Човић обратио се јавности:

Нема утехе. Марка Ивковића више нема и ништа га не може вратити. Ипак, охрабрује чињеница да су турске власти након јасне и одлучне интервенције врха Републике Србије показале озбиљност и да су поводом овог трагичног случаја брзо одреаговале – почео је причу Човић и потом додао:

Сада остаје да се надамо да ће починиоци стравичног убиства у Истанбулу бити процесуирани и оштро кажњени. Живот 25-годишњег навијача Црвене звезде је трагично окончан и зато се мора послати јасна и упечатљива порука како се такви догађаји више не би дешавали. Један од начина треба да буде и изрицање максималних казни за починиоце  – рекао је Човић.

Председник КК Црвена звезда очекује да ће се у праћење целог случаја укључити и надлежни органи Републике Србије и да ће им бити омогућено да имају увид у комплетан развој ситуације, односно да ће бити испоштовани сви стандарди као и у случају убиства француског навијача Бриса Татона.

Добро је што је Турска као држава адекватно одреаговала на правовремену реакцију надлежних органа Републике Србије. Турске власти су успеле да победе манипулације које су пласирали појединци из Галатасараја, а које су додатно распршивали турски медији – закључио је Човић који се посебно захвалио надлежним државним органима Републике Србије и господину Мехмету Бозају, амбасадору Турске у Београду, који су се веома ангажовали поводом целог случаја

Претходни текстЈединство и Ђердап ривали у четвртфиналима Купа
Следећи текстДаме у Старој Пазови, Нови Пазар у Шумицама