Даме у Старој Пазови, Нови Пазар у Шумицама

29

У 7. колу Винер Штетише лиге одбојкашице Црвене звезде састају се са Јединством у Старој Пазови, док одбојкаши дочекују Нови Пазар Јуниор.

Пред нашим одбојкашицама је још један тежак испит. Црвено-беле овога пута иду на мегдан Јединству у Стару Пазову, екипи која се налази на другом месту на табели.

У прошлом колу Јединство је остварило победу над Железничаром (1:3) у Лајковцу, а претходно су савладале НИС Спартак (3:1) на свом терену. Једина су екипа која је успела да „откине“ бод Визури у досадашњем току првенства. У четвртом колу на гостовању у Новом Београду било је 3:2 за браниоца титуле.

Изабранице Бранка Ковачевића у последње време играју са доста осцилација. Након три везане победе над НИС Спартаком (3:2), Железничаром (0:3) и Крагујем (3:0), црвено-беле су доживеле пораз, иако су имале два сета предности, у претходном колу од ТЕНТ-а (2:3) пред својим навијачима.

Звезда је у међувремену одиграла и двомеч са словеначким Калцит Камником у шеснаестини финала Купа ЦЕВ. После убедљиве победе у гостима, сви су очекивали да ће наше девојке лако славити и у Шумицама. Ипак, Камник је успео да пружи јачи отпор, освојио је један сет, али је Звезда на крају уз још један тријумф обезбедила пласман у осмину финала.

Сенку на тај дуел у Шумицама бацила је повреда Љубице Кецман у завршници четвртог сета, када је незгодно доскочила и највероватније неће играти против Јединства. Звезда је знатно ослабљена на позицији примача пошто је већ дуже време због повреде ван строја и Николина Лукић.

Утакмица између Јединства и Црвене звезде на програму је у суботу, 29. новембра од 19 часова у Хали спортова у Старој Пазови. Меч ће судити Борис Коларевић и Анђелко Поповић.

Одбојкаши Црвене звезде ће такође у суботу изаћи на терен. Они у седмом колу дочекују Нови Пазар Јуниор који се налази у одличној форми.

Након три пораза на старту сезоне, новајлија у лиги везао је и три победе. Прво је пао Спартак из Љига (3:1), затим Раднички (1:3), а потом и Рибница (3:0). Нови Пазар Јуниор је тренутно пети на табели са 10 освојених бодова.

Међутим, и наши одбојкаши се такође налазе у сјајној серији. Остварили су четири тријумфа у низу, над Војводином (3:2), Ђердапом (0:3), Инђијом (3:0) и Младим радником (0:3). Шампион Србије је други на табели са 15 бодова, једним мање од водећег Партизана.

Сусрет између Црвене звезде и Новог Пазара Јуниор на програму је у суботу, 29. новембра од 19 часова у дворани СЦ Шумице у Београду. Улазнице за овај дуел продаваће се на улазу у дворану по цени од 200 динара. Прваду на овом мечу делиће Јован Јовановић и Предраг Баланџић.

Претходни текстУтехе нема, али храбри реакција турских власти
Следећи текстДесеткована Звезда путује у Пожаревац