Звезда боља и од Крке

58

Кошаркаши Црвене звезде Телеком наставили су да ређају победе. Након више него убедљивог тирјумфа на гостовању Лаборал Кући, црвено-бели су у дворани Пионир дошли до осмог тријумфа из исто толико утакмица у АБА лиги. Изабраници Дејана Радоњића савладали су Крку резултатом 85:78 након велике бробе и понајвише захваљујући одлилчној игри у последњој деоници.

Наиме, Звезда је у последњих осам минута утакмице ушла са заостатком од два поена (59:61), а онда је уследио већ препознатљив “блицкриг“ црвено-белих. У наредних пет минута, захваљујући фантастичној одбрани и расположеном Јаки Блажичу, који је у том периоду убацио 9 поена, изабраници тренера Радоњића су направили серију 19:5 и минус од два поена претворили у 12 поена предности на три минута пре краја (78:66). На тај начин Звезда је решила свако питање победника и уписала нови вредан тријумф.

Црвено-бели су од почетка утакмице у потпуности контролисали ритам. Звезда је показала веома висок ниво агресивности у одбрани, а из таквог приступа су се ређали брзи контранапади које су изабраници Дејана Радоњића атрактивно реализовали. Првих неколико минута утакмице у потпуности је припало Немањи Дангубићу, а на његову сјајну ролу надовезао се Чарлс Џенкинс који је убацио шест узастопних поена и донео црвено-белима великих 15 поена предности након само девет минута игре (22:7).

Звезда је контролисала игру до 13. минута сусрета, а онда је уследио пад у игри изабраника тренера Радоњића. Црвено-бели су нанизали неколико брзоплетих потеза и промашених шутева, а на другој страни су разиграни Армстед и Болчина предводили серију 21:6 па су након треће Армстедове тројке гости дошли до првог вођства на утакмици (35:36).

Уследила је права резултатска клацкалица која је трајала готово до половине трећег периода. Тада је уследила тројка Вилијамса, који је потом погодио и једно слободно бацање, а поентирао је под самим обручом и Марјановића па су црвено-бели серијом 6:0 дошли до три поена предности (54:51). Ипак, уследио је нови пад у игри и Крка је одговорила серијом 7:0 и поново дошла до вођства (54:58).

Узвратио је Калинић поенима након украдене лопте, а на почетку последњег периода Вилијамс је погодио тројку за ново вођство. Ипак, квалитетан ривал је одбијао да се преда и дуго је одолевао црвено-белима. Тако је било до шест минута пре краја утакмице када су изабраници тренера Радоњића заиграли онако како умеју у одбрани, а расположени Блажич је убацио шест узастопних поена, потом асистирао за Калинића који је погодио тројку.

Звездина одбрана је и даље била на максималном нивоу, а словеначки бек у редовима црвено-белих је био готово незаустављив. Управо након тројке Блажича из угла Звезда је дошла до 12 поена предности на два и по минута пре краја (78:66). До краја сусрета изабраници тренера Радоњића су успешно одолели сваком налету Словенаца и уписали победу.

Црвена звезда Телеком – Крка 85:78 (22:9, 19:31, 15:18, 29:20)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 14 (10ас), Ребић, Чворовић, Дангубић 6, Митровић 7 (4ск), Лазић 8, Блажич 13 (5ск), Калинић 7 (5ск), Марјановић 6 (6ск), Тејић 2, Џенкинс 8 (5ск), Цирбес 14 (4ск).

Крка: Кастрати 3, Ројц 8, Внгмене 13 (4ск), Армстед 20 (7ас, 4ск), Мулалић 5, Јоксимовић 2, Букер 13 (10ск, 4ас), Полутак, Хукић, Затезић, Болчина 14, Лапорник.

Претходни текстРеми Звезде за крај европске приче
Следећи текстКалинић: Најважнија су два нова бода