Калинић: Најважнија су два нова бода

33

Звезда и даље љубоморно чува епитет једине непоражене екипе у регионалном такмичењу. Изабраници тренера Дејана Радоњића уписали су и осми тријумф у АБА лиги савладавши одличну екипу Крке резултатом 85:78.

Ово је била тешка утакмица за нас – почео је причу на конференцији за медије после меча Никола Калинић:

Било је објективних разлога за то. После сјајне утакмице у Евролиги били смо опуштенији. Ипак, то је недопустиво. Након одличне прве четвртине, одиграли смо стварно лоше у другој деоници. Дозволили смо им доста офанзивних скокова у првом полувремену. Нисмо смели да допустимо да у тој другој четвртини направе серију. Ипак, касније смо ушли у егал утакмицу и на крају преломили меч у нашу корист што је најбитније. Уписали смо два бода, а то је најважније – констатовао је Калинић.

И стратег црвено-белих истакао је задовољство чињеницом да је Звезда забележила нову победу:

Почетак меча као да је улио превелику дозу самопоуздања. Било је одлично до момента када смо добро чували Армстеда. У другој четвртини је била изузетно лоша одбрана. Касније смо морали да се вратимо основним принципима. Имали смо и квалитетнији напад, а на крају смо испунили циљ, а то је освајање бодова. Пред меч сам говорио да је Крка искусна и квалитетна екипа. Игра најбоље против најбољих екипа у лиги. Потребно је било да одиграмо много организованије. Најбитније смо одрадили. Покушаћемо сада да се одморимо, а у наредним данима правимо припреме за наредне мечеве – рекао је Радоњић.

На констатацију да Црвену звезду у наредних двадесетак дана очекује веома тежак распоред, Радоњић је прокоментарисао:

Задовољство увек постоји због победа. Јако је тешко дати одговор на то питање, али имамо неке идеје и жеље. Најбитиније да буде квалитетни и да из овог периода изађемо без оптерећења. Распоред је такав да ако после серије тешких утакмица будемо без резултата који би могао да нас кошта у наставку сезоне, то ће бити велико задовољство – истакао је Радоњић и потом одговорио на питање да ли је Звезда потценила екипу из Новог Места:

Наш респект према Крки је био на нивоу. Крка је показала квалитет, а ми смо имали добар приступ. Оно што треба констатовати да сезона траје годину дана. Не може се у сваком мечу бити идеалан. Биће пораза и лошијих игара. То треба прихватити као реалност, а не одмах ићи у критике које могу да буду контрапродуктивне. Утакмице играмо на свака три дана, а мислим да је добро из оваквих мечева изаћи тријумфално и одмах размишљати о следећој утакмици, а то је меч са Галатасарајем – закључио је Радоњић.

Претходни текстЗвезда боља и од Крке
Следећи текстЗвезда и Крка за миран пут