Тријумф Звезде у Нишу после прекида меча

38

Рукометаши Црвене звезде савладали су екипу Железничара на гостовању у Нишу резултатом 28:27 у оквиру седмог кола Супер лиге Србије. Екипа Ненада Перуничића се одлепила средином првог полувремена, стекла завидну предност и на крају заслужено славила у мечу који је обележио прекид и повлачење домаће екипе са терена у финишу.

Црвено-бели су од самог почетка знали шта хоће у Нишу. Домаћи су последњи пут повели у седмом минуту са 3:2, а затим црвено-бели контролишу дешавања на терену до самог краја. Имали су вођство од 5:4, а нешто касније на семафору је писало 6:6. Звезда је од тада заиграла још боље и одлучније, чврсто у одбрани, па је стекла и пет голова разлике за 13:8. Железничар је покушавао да се врати у игру, али је Воја Брајовић погодио мрежу домаћих и вратио плус пет (14:9). До полувремена је предност екипе Ненада Перуничића ипак смањена. Виктор Матичић је у финишу првог дела реализовао седмерац, а нишки играчи су смањили на 13:16 после првих 30 минута.

Београдски тим је наставио са одличном игром на почетку другог полувремена, па је предност поново достигла пет голова разлике (25:20). Ипак, домаћи тим постиже два гола у низу, па тренер црвено-белих реагује тајм-аутом. Међутим, ситуација се одвија у корист Железничара. Постижу гол из контре, а затим Златановић брани седмерац Матичићу. После једне спорне лопте која је завршила у ауту, клупа домаћих је оштро протестовала, јер су судије доделиле лопту Звезди. Дејан Златановић, чувар мреже домаћих и најбољи голман у лиги, бранио је на високом нивоу, али није могао да заустави ударац Дарка Тодоровића из седмерца, после кога је Звезда повела са 26:23. Железничар у 56. минуту из седмерца стиже на само гол заостатка (25:26), а црвено-бели узвраћају поготком младог Дејана Бабића, који се одлично снашао у једној ситуацији и затресао мрежу за 27:25. Железничар поново смањује на само гол заостатка, а Бабић поново постиже гол за 28:26 у корист Црвене звезде. Рукометаши Железничара губе лопту, а затим се повлаче са терена незадовољни суђењем у тренутку када је на семафору време показивало 58. минут и 39 секунди. Играчи Звезде честитају један другом заслужену победу у мечу који је обележило повлачење са терена домаћих и скандал какав дуго није виђен у српском рукомету. Међутим, играчи Железничара су се ипак вратили на терен, па је меч настављен, а у преосталом времену домаћи су успели да ублаже пораз на коначних 27:28.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Стефан Радоничић са седам погодака, Виктор Матичић се шест пута уписао у стрелце, док је Војислав Брајовић постигао пет голова. У екипи Железничара Милан Павлов је забележио осам, а Давор Басарић шест погодака. Црвено-бели су иначе допутовали у Ниш без два врло важна играча, Стефана Алчаковића, који има стомачни вирус и Уроша Вуковића, који има проблема са лактом.

Железничар – Црвена звезда 27:28 (13:16)

Ниш – Дворана: Чаир. Гледалаца: 400. Судије: Боричић и Марковић. Седмерци: Железничар 5 (4), Црвена звезда 6 (3). Искључења: Железничар 22, Црвена звезда 12 минута.

Железничар: Јеловац, Поробић 1, Павловић 3, Б. Стефановић 1, Долић, Г. Денић 4, Пернар, С. Стефановић, Митровић, Мађар, Стојановић, Дамњановић, Павлов 8 (3), Петковић 4 (1), Златановић (15 одбрана, три седмерца), Басарић 6.

Црвена звезда: Симић, Поповић, Слободан Димитрић, Протић 3, Антељ, Радоничић 7, Тодоровић 2 (1), Цупара (10 одбрана, један седмерац), Шотић, Нешовановић 2, Матичић 6 (2), Станко Димитрић, Бабић 3, Л. Денић, Брајовић 5, Милутиновић.

Црвено-бели су овом победом избили на друго место са девет бодова, колико има и Железничар. У следећем колу Звезда дочекује последњепласирану Колубару.

Претходни текстЛалатовић: Промашујемо са пет метара
Следећи текстМаестрална трећа четвртина