Маестрална трећа четвртина

38

Црвена звезда Телеком наставила је да ниже победе у АБА лиги. Црвено-бели уписали су и седми узастопни тријумф у регионалном такмичењу, а овог пута славили су на неугодном гостованајуу Мађарској.

Изабраници тренера Дејана Радоњића савладали су Солнок резултатом 89:65, а до још једне веома важне победе стугли су захваљујући изванредној игри у трећој деоници који су убедљиво решили у своју корист – 28:5. Свега пет примљених поена за 10 минута игре у трећем кварталу најбоље сведоче о игри Радоњићевих изабраника у одбрани у том периоду. Са друге стране напад је беспрекорно функционисао, а изузетно запажен кошгетерски учинак у том делу имао је Џенкинс, чија партија свакако велико охрабрање за наставак сезоне.

Непуних 48 сати по завршетку евролигашког дуела са Олимпијакосом Звезда је изашла на мегдан Солноку. Ни огромно физичко и ментално пражњење у мечу са славним клубом из Пиреја, нити врло напоран и дуг пут аутобусом у Мађарску нису пореметили црвено-беле који су показали завидан карактер и велику чврстину.

Звезда је од старта меча наметнула свој препознатљив агресиван ритам, домаћин је скоро три уводна минута  био без коша што је Звезди омогућило почетно вођство 8:0. Црвено-бели су тако од почетка утакмице имали предност, апсолутно су контролисали дешавања на терену и у сваком тренутку знали шта желе.

Питање победника решено је у трећој деоници коју је Звезда маестрално одиграла. Црвено-беле је у том периоду покренуо Чарлс Џенкинс који је постигао 12 поена без промашаја. Звезда је играла агресивну одбрану, затворивши све прилазе свом кошу, док је у нападу проналазила најбоља и најефикаснија решења. Низали су се атрактивни потези, лаки поени из контра напада, али и прецизни шутеви ван линије 6,75. Звезда је деловала причично убедљиво што је показивао и семафор. У последњу деоницу изабараници Дејана Радоњића ушли су са позамашном предношћу од чак 30 поена (79:49), што им је омогућило да меч рутински приведу крају.

Солнок – Црвена звезда Телеком 65:89 (26:27, 16:22, 5:28, 18:12)

Солнок: Лорант 4, Синовец 7, Келер 6, Витман, Војвода 14, Џонс 11, Бадер 2, Бркић 5, Павловић, Милошевић 13, Мандоки, Пети 3.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 12, Ребић 1, Дангубић 14, Митровић 8, Лазић 3, Блажич 8, Калинић 7, Марјановић 6, Тејић 2, Џенкинс 17, Јовић 7, Цирбес 4.

Претходни текстТријумф Звезде у Нишу после прекида меча
Следећи текстРадоњић: Показали смо снагу