Лалатовић: Промашујемо са пет метара

20

Шеф стручног штаба Ненад Лалатовић поновио је и након утакмице са Чукаричким да је реализација тренутно највећи проблем Црвене звезде.

Када не искористите оволике шансе, не можете да се надате победи. Знам да ћемо увек направити две-три шансе по утакмици, али стварно не знам колико нам треба да бисмо постигли гол. Реализација нам је највећи проблем, показало се то и овог пута, промашујемо са пет метара, погађамо пречке, стативе, лопта неће да уђе у гол… Са друге стране, да би лопта ушла у гол мора и да се заслужи, а ми нисмо то заслужили. Буквално после сваког тренинга нападачи остају после тренинга да раде и вежбају реализацију. Али, некада лопта неће па неће у гол. Ми смо данас направили шансе, али кад их промашиш не заслужујеш да победиш. Волео бих да моји играчи не раде неке ствари на утакмицама, које не радимо ни на тренинзима. Волео бих да се више крећемо без лопте, да се убацујемо из другог плана, да користимо дубину, да покажемо већу жељу. Евидентно је и да имамо проблем на средини терена – рекао је Лалатовић, и додао да му је жао што Срнић и Стојковић данас не носе црвено-бели дрес.

Велики је минус за Звезду што је изгубила таква два играча као што су Срнић и Стојковић. Данас би играли у Звезди, а не у Чукаричком – рекао је Звездин тренер, уз констатацију да му није било драго што је Црвена звезда имала играча више, јер је то променило и игру Чукаричког.

Изабраници Ненада Лалатовића били су веома самокритични после сусрета, пре свих Нејц Печник који је у првом полувремену имао три изгледне прилике.

Извињавам се навијачима, много нам је тешко пао овај резултат. Имао сам три шансе, нисам успео да постигнем гол и сигурно да сам један од највећих криваца за данашњи резултат. Нисмо одиграли како смо се договорили, али смо и поред тога могли до тријумфа. Имамо паузу две недеље током које морамо доста тога да поправимо. Претходне сезоне била је још тежа ситуација по питању бодовног заостатка, па смо успели да освојимо титулу. Верујем да можемо исто да урадимо и ове године – рекао је видно утучен словеначки репрезентативац.

Последњих 20-ак минута утакмице на терену је провео млади Михаило Ристић у овом тренутку један од најбољих фудбалера Црвене звезде.

Било нам је много тешко, фалило је креативности и завршни пас да бисмо данас победили. Црвени картон за Чукарички колико нам је помогао, толико нам је и одмогао, јер се противник повукао са свим играчима пред свој гол, а ми нисмо имали решење за њихов бункер. Организовано и агресивно су се бранили, можда имали више жеље од нас да остваре позитиван резултат и честитам им на освојеном боду. Нама остаје да се у наредне две недеље опоравимо и исправимо грешке како бисмо забележили три победе до краја јесење полусезоне – рекао је млади и супер талентовани везиста српског шампиона.

Претходни текстЧукарички одолео на Маракани
Следећи текстТријумф Звезде у Нишу после прекида меча