Чукарички одолео на Маракани

23

Црвена звезда је поново испустила бодове на свом терену. И поред играча више, црвено-бели нису успели да затресу мрежу Чукаричког.

Последњи меч пред одлазак на последњу двонедељну паузу услед обавеза националних тимова, фудбалери Црвене звезде одиграли су против Чукаричког на свом стадиону. Дуел одигран на нашем стадиону проглашен је дербијем кола, колико због квалитета тимова толико и због стања на првенственој табели.

Тренери Лалатовић и Милојевић извели су најјаче тимове, а за црвено-беле штопере су као и у претходном колу на Бањици играли Планић и Лазић, док је Саво Павићевић заузео место уз десну аут линију. Играчи оба тима ушли су опрезно у утакмицу и велика борба током првих 45 минута водила се на средини терена. Први покушај српски шампион имао је у седмом минуту када је Печник након центаршута Павићевића главом шутирао преко гола. Био је ово први од три покушаја словеначког репрезентативца у првом полувремену. Други пут, левокрилни нападач Црвене звезде покушао је, такође главом, на истеку четврт часа игре, али је тада његов покушај Пјасентин избацио са гол линије. Недостајало је среће најтрофејнијем српском клубу али и Печнику и на половини полувремена – трећи покушај Словенца завршио је на пречки гола Чукаричког Немање Стевановића.
Гости са Бановог Брда покушавали су да угрозе Рајковића дугим лоптама у дубину према Срнићу и то им је умало пошло за руком у 19. минуту, али репрезентативац Србије на голу црвено-белих одличном парадом зауставио је његов шут. Судија Мајо Вујовић у 27. минуту показао је фудбалеру гостију Брежанчићу други жути, односно црвени картон због два оштра старта над Лазовићем односно Катаијем. Међутим, бројчана предност није пуно утицала на дешавања на терену. Тренер Милојевић из игре је извео Тодоровића, а увео Јанковића и на тај начин ојачао последњу линију. Гости, са играчем мање, определили су се за дефанзиву, па тако до одласка на одмор није било узбудљивих ситуација пред голом „Брђана“.

Друго полувреме донело је још затворенију игру Чукаричког који се услед бројчаног мањка потпуно повукао у крило Стевановићу. У таквој поставци снага, Црвеној звезди је недостајало креативности. Катаија је заменио Деспотовић, а касније Печника Јовић, односно Ковачевића Ристић. Црвено-бели су успели да створе две озбиљне прилике што је свакако мало за екипу српског шампиона. Прво је Деспотовић са десне стране проиграо Ракића који је из непосредне близине шутирао право у наручје голмана гостију. Исти фудбалер је у 79. минуту изашао сам испред гола Чукаричког, обишао и чувара мреже али је мало искоса погодио спољни део мреже. Гости су своју прилику за гол тражили преко брзих контранапада. Меч је завршен најнепопуларнијим резултатом, без погодака, што је свакако исход који у табору најтрофејнијег српског клуба нису очекивали.
Следи двонедељна репрезентативна пауза током које тренер Лалатовић мора доста тога да унапреди у игри својих изабраника. До краја јесење полусезоне остало је још три кола, а у суботу, на највећи српски стадион стиже екипа Удинезеа.

Црвена звезда – Чукарички 0:0 (0:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 14.000. Судија: Мајо Вујовић (Нови Сад)
Црвена звезда: Рајковић, Павићевић, Лазић, Планић, Мијаиловић, Ковачевић, Босанчић, Катаи, Печник, Лазовић и Ракић.
Резерве: Кахриман, Антић, Гогић, Ристић, Гаврић, Деспотовић, Јовић.
Чукарички: Стевановић, Пјасентин, Уках, Стојковић, Брежанчић, Реган, Тодоровић, Матић, Бојић, С. Срнић, Стојиљковић.
Резерве: Ристић, Д. Срнић, Мандић, Павловић, Јанковић, Остојић, Миросављевић.

Претходни текстЦрвено-беле славиле у Лајковцу
Следећи текстЛалатовић: Промашујемо са пет метара