Црвено-беле славиле у Лајковцу

43

Црвена звезда пружила је можда и најбољу партију ове сезоне и победила Железничар из Лајковца. Београђанке су, у другом сету, биле нестварно доминантне, а многе ситуације решиле су постављавши добру игру на мрежи.


 
Домаће су боље почеле меч и у првој половини уводног сета стекле вођство од 10:5, успела је Звезда наниже четири поена, па почиње игра поен за поен. Уследила је серија грешака оба тима, а лоша одлука Тамаре Ракић коштала је сета екипу Железничара.
 
Поведене предношћу црвено-беле су лако решиле и други период. У наставку одлична Ивана Нешовић, али и нервоза у редовима Београђанки довеле су Лајовчанке до предности 18:13.
 
Ипак, снажни сервиси Александре Брђовић успели су да поремете пријем домаћих, па је Звезда изједначила (22:22). Адела Хелић блоком је донела прву меч лопту. Уследила је прецизна Бојана Миленковић са почетне линије.
 
Железничар није умео да се одбрани, а Мина Поповић добро се тада поставила на блоку и донела црвено-белима максималан тријумф.

Црвену звезду већ у среду, 12. новембра очекује пут у Словенију где ће одиграти свој први меч у ЦЕВ Купу против Цалцит Камника. Наредни ривал у Винер Штетише лиги биће Крагуј, а меч ће се одиграти у дворани СЦ Шумице у Београду.

Железничар – Црвена звезда 0:3 (24:26, 11:25, 23:25)
Дворана: „Лајковац”. Гледалаца: 1.200. Судије: Т. Поповић (Краљево), А. Баланџић (Београд). Трајање меча: 74 минута.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Стојковић 7, Вељковић 4, Лазаревић 2, Тешановић 6, Ракић 8, Нешовић 8, Златић (либеро), Аћимовић, Раковић, Компировић, Војиновић, Кнежевић. Тренер: Никола Јерковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 7, Поповић 12, Хелић 17, Миленковић 17, Кецман 6, Миловић 5, Росић (либеро), Брђовић, Чанак, Секулић, Пушић, Ашоња. Тренер: Бранко Ковачевић.

Претходни текстЦрвена звезда лако до три бода у Кладову
Следећи текстЧукарички одолео на Маракани