Вилијамс: Са Бобијем је лако играти

30

Кошаркаши Црвене звезде Телеком забележили су другу победу у Евролиги. Изабраници тренера Дејана Радоњића на уз фантастичну подршку навијача савладали су шпанску Валенсију резултатом 76:63 и тако уписали други тријумф на домаћем терену из исто толико утакмица у најелитнијем европском такмичењу. Црвено-бели су контролисали ток меча од самог почетка, предност је у већем делу била убедљива и питање победника се ниједног тренутка није доводило у питање.

На конференцији за медије после завршетка утакмице присутним новинарима најпре се обратио Маркус Вилијамс. Амерички интернационалац поново је имао велику улогу у новом тријумфу своје екипе, али није желео да своје издање истиче у први план:

Мислим да нас је тренер изванредно припремио за ову утакмицу. Одрадили смо добар скаутинг екипе Валенсије, одлично се припремили за њихове нападачке акције и нападали њихове најслабије тачке. Имали смо врло расположеног Марјановића, али мислим да смо и тимски играли заиста добро. Упркос томе што сте имали прилике да видите убедљиву предност у нашу корист на семафору, мислим да је ово био јако тежак меч за нас – рекао је Вилијамс.

Сјајни плејмејкер поново је похвалио Звездине навијаче који су направили фантастичан амбијент у највећој дворани на Балкану:
Имамо заиста сјајну подршку, некада се осећамо као да смо сами на терену и као да немамо противника. Признајем да је било тешко играти у таквој атмосфери прошле године, када сам ја играо против Звезде. Стварно је фантастично за нас што имамо овакву подршку.

Организатор игре црвено-белих и вечерас је одлично сарађивао са Бобаном Марјановићем, кога је посебно похвалио:
Боби је један од највећих људи које сам видео у животу. Није му тешко додати лопту када се отвори, има врло мекане руке којима лако хвата лопту и доста осећаја за простор. Са њим је стварно лако играти – закључио је Вилијамс.

Шеф стручног штаба Дејан Радоњић такође је био презадовољан вечерашњим издањем својих изабраника:

После недеље која је била тешка за нас мислили смо да ћемо изгледаи другачије од овога, али смо одиграли сјајно од првог до последњег минута – рекао је Радоњић, а потом додао:

Знали смо да Валенсија игра одлично у одбрани, да је сваки пад концентрације нешто што изузетно знају да искористе. Имају заиста добре нападаче који могу да дају велики број поена, са добрим играчима на позицији пет и то је могло да буде посебно оптерећење за нас. Направили смо добар амбијент пред овај меч, са жељом да против оваквог противника који је у врху шпанске кошарке уз Реал Мадрид и Барселону пружимо отпор и да ми диктирамо дешавања на терену. Одиграли смо одличан меч у којем смо градили резултат и сваког тренутка знали шта хоћемо.

Радоњић је похвалио одличну игру у одбрани своје нагласивши:

Екипа Валенсије је у једном тренутку била на јако мало кошева, што је један показатељ како смо играли добру одбрану. Наравно да је велико задовољство што смо успели да остваримо победу. Честитке и навијачима који су поново били на нивоу и захваљујем им се на подршци. Надам се да ће и у недељу да буде пун Пионир и да ће нас навијачи подржати и против екипе која је уз нас најбоља у лиги како бисмо могли да квалитетно одиграмо и савладамо екипу Будућности. Осим задовољства и анализе игре, присутан је и тај лош осећај који траје од пута у Литванију због чињенице што тамо нисмо славили. Сад бисмо причали о трећој победи у Евролиги, али наравно да се нећемо превише дотицати тога. На нама је да у наставку такмичења играмо исто овако. Јесмо савладали Валенсију, али још нисмо направили добар посао, јер се он ствара тек за неколико месеци.

Тренер црвено-белих поново је упозорио да не треба претерано славити сваку победу и упадати у еуфорију, јер најважнији изазови тек предстоје:

Мислим да је задовољство сигурно присутно не само због победе, него и због игре коју смо пружили. Али понављам, не треба да улазимо у фазу оптерећивања и да славимо победу у овом месецу који је објективно небитан, јер ће бити и лоших игара. Ни тада то не треба схватати драматично, као што ни сад не треба ово да схватамо еуфорично.

Присутни новинари у Комбанк арени приметили су велики напредак у игри Марјановића у односу на прошлу сезону, али је Радоњић истакао да цео тим заједно расте из дана у дан:

Био сам потпуно сигуран од почетка сезоне да ће Боби изгледати много боље сада него прошле сезоне. Ипак, уз њега има још играча који су напредовали. Заправо, цела екипа расте из дана у дан, тако да мислим да не треба посебно истицати појединце и индивидуалне учинке – закључио је Радоњић.

Претходни текстСјајна Звезда јача од Валенсије
Следећи текстЛалатовић и Деспотовић пред нови дуел са Радом