Сјајна Звезда јача од Валенсије

52

Кошаркаши Црвене звезде Телеком уживају у Комбанк арени. То већ сада са сигурношћу може да се каже после партија које су играчи у црвено-белим дресовима пружали прошле, а нарочито ове сезоне. Након Галатасараја црвено-бели су били бољи од још једне реномиране екипе – Валенсије и то тако што су контролисали дешавања на терену од првог до последњег минута утакмице.

На крилима невероватне публике Звезда је савладала шпанску екипу са 76:63, а у три наврата крајем трећег и почетком четвртог периода, предност је износила чак 25 поена разлике. Изабранике Дејана Радоњића до победе је поново водила сјајна одбрана, али и фантастични организатор игре Маркус Вилијамс који је меч завршио са 14 поена, али и осам углавном вансеријских асистенција које су изазвале одушевљење у публици. Требало би истаћи и још јену доминантну ролу Бобана Марјановића који је сусрет окончао са 16 поена и девет скокова и са индексом 27 поново истакао кандидатуру да буде играч кола у Евролиги.

Црвено-бели су од почетка утакмице поставили агресивну одбрану и увели утакмицу у жељени ритам. Валенсија је одолевала до седмог минута када је уследила фуриозна серија изабраника Дејана Радоњића. Звезда је за минут и по игре, снажном одбраном и сјајном реализацијом из контра напада успела да минус од два поена претвори у плус од девет кошева (21:12).

Шпанци су успели да узврате мини серијом (4:0) и да на крају првог периода спусти разлику на пет поена (21:16). Првих пет минута друге четвртине обележиле су изузетно јаке одбране на обе стране терена. О томе најбоље сведочи податак да је за четири минута игре виђено само шест поена (25:19), а онда је невероватни Вилијамс узео ствари у своје руке.

Наиме, амерички плејмејкер је брилијантно разиграо Бобана Марјановића, а затим и сам погодио за два поена па је Звезда стекла највеће вођство на утакмици (31:28). Стечено вођство црвено-бели су одржали до великог одмора и уз овације били испраћени у свлачионицу.

Друго полувреме започело је тројком Немање Дангубића која је додатно подгрејала већ узаврелу атмосферу у дворани. На крилима навијача изабраници тренера Радоњића су наставили да играју сјајно у одбрани, а веома расположени Вилијамс је и даље брилијантно разигравао играче, али и погађао из различитих ситуација.

Звезда је за четири и по минута игре у трећој деоници направила серију 16:6 и повела са великих 55:32. Црвена звезда је успешно одржавала високо вођство до осам минута пре краја утакмице. Валенсија је тада направила серију 9:0 и смањла разлику на 16 поена (69:53). Одговор је био у рукама Калинића који је погодио тројку и решио свако питање победника на четири минута пре краја утакмице.

Црвена звезда Телеком – Валенсија 76:63 (21:16, 18:10, 26:16, 11:21)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 14 (8ас, 4ск), Ребић, Дангубић 5, Митровић 10 (4ск), Лазић 2, Блажич 13, Марјановић 16 (9ск), Тејић, Џенкинс 2, Јовић, Цирбес 2.

Валенсија: Рибас 13, Ван Росом 12, Сато 5 (7ск), Лишчук 5, Лучић 1, Дубљевић 10, Вивес, Мартинез, Бајкс 14, Агилар 3, Харангоди.

Претходни текстКобиљски: Пресудила жеља и борбеност
Следећи текстВилијамс: Са Бобијем је лако играти