Печник са беле тачке донео Звезди победу

50

Фудбалери Црвене звезде после пораза у вечитом дербију и пред меч са Доњим Сремом налазили су се под великим императивом победе. Почетак утакмице каснио је 20-ак минута услед квара на трафо станици у близини највећег српског стадиона.

Тренер Лалатовић шансу од првог минута указао је Стефану Ђорђевићу који је наступио уз леву аут линију уместо суспендованог капитена Николе Мијаиловића. Капитенску траку у његовом одсуству понео је Дарко Лазовић. У игри екипе у црвено-белим дресовима осетило се велико емотивно и психичко пражњење из претходног дуела па им је добрих пола часа игре требало да уђу у ритам. У шпицу напада наступили су Ракић и Деспотовић, левокрилни нападач Катаи, а срце везног реда чинили су Босанчић и Ристић.

Прву прилику тим из Љутице Богдана имао је у 23. минуту након корнера који је извео млади Ристић. Ракић је био највиши у скоку али је лопта завршила поред гола. Готово идентична ситуација збила се у финишу првог полувремена, с том разликом што је Звездин нападач био прецизнији, циљао је оквир гола, али су дефанзивци гостију лопту избили са гол-линије. До вођства су изабраници Ненада Лалатовића стигли из једанаестерца. Лазовић је на истеку пола часа игре протутњао десном страном упутио приземан центаршут на Ракића који се изборио за позицију за ударац, међутим лопта је на путу ка голу ударила штопера Доњег Срема у руку, па судији Ненаду Ђокићу није преостало ништа друго него да покаже на пенал.

Словеначки репрезентативац је био сигуран и донео предност свом тиму. Вредан помена је и покушај Босанчића из 42. минута, али је његов шут са дистанце крајњим напором укротио чувар мреже Пећинчана Немања Белић. Треба рећи да су у првом полувремену и гости из Пећинаца имали неколико офанзивних акција, и полу-прилика за гол.

У наставку сусрета није виђено много тога. Гости готово да нису ни запретили Рајковићу, али ни играчи српског шампиона нису приказали много. Запаженији од осталих били су Ђорђевић који је приказао одличну партију на дебију, а њему уз раме био је млади Ристић, као и Грујић који је прилику добио уместо Ђорђа Деспотовића. Најбољу прилику да дуплирају вођство црвено-бели су имали преко Ракића у 80. минуту. Након центаршута Лазовића, искусни нападач шутирао је главом из непосредне близине, али је голман Белић одлично реаговао. Аплаузе неколико хиљада промрзлих навијача измамио је и Грујић у самом финишу након соло продора. После његовог ударца лопта је одскакутала поред стативе.

Изузетно важан тријумф Црвене звезде после пораза у вечитом дербију. Тренер Лалатовић ће такође морати брзо да реагује и своје играче спреми за наредна два дуела у Купу и првенству против екипе Рада.

Црвена звезда – Доњи Срем 1:0 (1:0)
Стадион: Црвене звезде. Гледалаца: 6.830. Судија: Ненад Ђокић (Ужице). Стрелац: Нејц Печник у 35. минуту.
Црвена звезда: Рајковић, Печник, Павићевић, Лазић, С. Ђорђевић, Ристић, Босанчић, Лазовић, Катаи, Деспотовић, Ракић.
Резерве: Кахриман, Планић, Антић, Грујић, Гаврић, Аврамовски, Јовић.
Доњи Срем: Белић, Лакићевић, Пуношевац, Прљевић, Лакић-Пешић, Абубакари, Букорац, Крунић, Станисављевић, Спалевић, Зец.
Резерве: Милиновић, Кошутић, Марчета, Бељић, Шарац, Грујичић, Црномарковић.

Претходни текстВизура поново боља
Следећи текстЛалатовић: Овако не може!