Лалатовић: Овако не може!

41

Шеф стручног штаба Црвене звезде, Ненад Лалатовић, био је љут после утакмице са Доњим Сремом.

Лалатовић је објаснио да може да разуме и лош дан, али никако незалагање.

Задовољан сам победом, али само победом, не и игром. Ово је најлошија партија Звезде од почетка припрема, рачунајући и пријатељске утакмице. Разумем да је ова утакмица дошла после пораза у дербију, али треба рећи да смо имали среће данас. Ово је утакмица за дубоку анализу, јер играчи нису показали жељу, вољу, залагање и квалитет. Имамо играче које имамо, издржаћемо овако, па ћемо да видимо на крају полусезоне ко ће остати, а ко отићи. У екипи морају да играју они који ће да гину за Звезду. Играчима сам рекао да би требало да их буде срамота како су играли и шта су показали. Ми смо Црвена звезда, и у моје време се играло са два шпица, и прошле сезоне смо тако играли са Мрђом и Даудом. Данас је можда био лош дан играча, али морају да схвате да не може овако. Доњи Срем је био много агресивнији, а моји играчи су мислили да ако носе дрес Звезде против Доњег Срема, да је то довољно само по себи за победу. Од наредне утакмице ћу играти са најбољима, па ћемо видети како ћемо даље, који су играчи за Звезду, а који нису – рекао је Лалатовић, уз ограду да се његове речи не односе на Михаила Ристића, који је у другом полувремену, по његовим речима, био најбољи играч на терену.

Још један фудбалер добио је прилику да дебитује за Црвену звезду. Услед суспензије због жутих картона уместо капитена Николе Мијаиловића наступио је Стефан Ђорђевић и утисак је пружио одличну игру.

Уз младог Ристића, Ђорђевић се одличном партијом сврстао се у ред најбољих појединаца утакмице.

Искрено нисам задовољан. Мислим и да појединачно и као екипа можемо много боље. Најважније је да смо освојили нова три бода у тешком мечу против доброг ривала, а након пораза у вечитом дербију који нам је тешко пао. Срећан сам због дебија, јер је иза мене тежак период од неколико месеци током којих нисам играо из неспортских разлога, тако да се и овом приликом захваљујем Управи клуба и тренеру Лалатовићу на указаној прилици. Такође, морам да истакнем и капитена Николу Мијаиловића кога сам данас одменио. Ради се о правом предводнику тима, доступном 24 сата за савет и помоћ. Сматрам да и Антић и ја уз њега можемо много да научимо – рекао је Стефан Ђорђевић након победе над Доњим Сремом.

За разлику од њега, Михајло Ристић је свој деби забележио доста раније, већ у првом колу сезоне. Млади везни фудбалер из меча у меч потврђује да се ради о великом таленту и играчу на коме Црвена звезда може да гради своју будућност.

Нисмо играли добро у првих пола сата, постигли смо гол, али ни у наставку нисмо били бајни. Међутим, памти се победа и нова три бода. Окрећемо се наредним изазовима, имамо два меча против Рада и што пре морамо да почнемо да се припремамо за њих. Што се моје партије тиче не знам како је деловало са стране, али мислим да могу много боље. Како ја, тако и читав тим – самокритичан је фудбалер кога је тренер Лалатовић апострофирао као најбољег појединца у редовима црвено-белих.

Претходни текстПечник са беле тачке донео Звезди победу
Следећи текстРанђеловић водио Звезду до победе