Визура поново боља

38

После Супер Купа у Лајковцу, Визура је и други пут у сезони убедљиво поразила Црвену звезду, после само три сета и 69 минута игре.

Новобеограђанке су биле боље у свим елементима игре, а издржале су и притисак у другом сету, кад су црвено-беле имале предност.

На старту сусрета није деловало да ће домаћин бити тако убедљив. Додуше, Визура је брзо стекла четири поена вишка (8:4), али је потом Црвена звезда ту разлику преполовила (16:14). Домаће су два поена вишка имале и у завршници овог сета (21:19), а црвено-беле су до краја освојиле још само један поен – 25:20.

У другом периоду Звезда је пропустила шансу да у овом мечу учини нешто више. Водиле су наше девојке са 15:11, потом и 16:14, али им то није било довољно. Предвођена сјајном Тијаном Бошковић Визура је успела да преокрене и практично да трасира пут ка победи – 25:22.

У трећем периоду као да је само једна екипа била на терену. Визура је брзо стекла велику предност (16:4), па је већ тада било јасно да ће сва три бода остати на Тошином бунару.

У екипи Бранка Ковачевића истакла се Адела Хелић која је уписала 14 поена. По седам поена постигле су Бојана Миленковић, Љубица Кецман и Мина Поповић. Тијана Бошковић је била најбољи појеиднац меча са 20 поена, а црвено-беле је доста намучила и Маја Савић (12).

У трећем колу Винер Штетише лиге Црвена звезда наредног викенда дочекује екипу НИС Спартака.

Визура – Црвена звезда 3:0 (25:20, 25:22, 25:12)
Хала: СЦ “Визура”. Гледалаца: 400. Судије: Мирко Јанковић и Светлана Зотовић. Трајање меча: 69 минута.
ВИЗУРА: Коцић, Степановић (либеро), Лозо, Савић 12, Алексић 8, Ранковић 7, Чикириз, Буша 4, Мирковић 1, Ћировић, Димић (либеро), Бошковић 20. Тренер: Слободан Радивојевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Трнић 3, Чанак 1, Секулић 1, Поповић 7, Брђовић, Хелић 14, Росић (либеро), Миленковић 7, Стијепић, Кецман 7, Ашоња, Миловић 1. Тренер: Бранко Ковачевић.

Претходни текстТријумф црвено-белих над Србобраном
Следећи текстПечник са беле тачке донео Звезди победу