„Мега има велики потенцијал, али и квалитет“

28

Због заузетости хале Пинонир у којој ће овог викенда бити одржан турнир у теквондоу “Галебов трофеј Београда”, кошаркаши Црвене звезде Телеком приморани су да меч четвртог кола АБА лиге са Мега Визуром као домаћини играју у дворани ФМП у Железнику. Утакмица је на програму у недељу од 21 сат, а улазнице се од суботе могу купити на свим пословницима Евентима. У продају ће бити пуштено само 1.000 карата и то по цени од 300 динара, а као што је уобичајено важиће и сезонске  карте. На дан утакмице улазнице ће продавати и на билетарници дворане ФМП и то од 17 сати па све до почетка меча.

Дуели између Црвене звезде и Меге су увек јако интересантни и врло неизвесни и зато овај меч који играмо у недељу треба посматрати на тај начин. Мега је млад тим са великим потенцијалом. Величина тог потенцијала код Јокића се зна, али ту има још низ играча који ће у перспкетиви сигурно имати добре каријере. Миљеновић је ове сезоне преузео улогу лидера и то јако добро користи. Ту се још истичу Јарамаз, Загорац и мало старији Мареља. Ангажовањем Марка Кешеља добили су велико појачању у квалитету али и искуству што је јако значајно за тим који је јако добро почео сезону и који игра брзо и веома добро. Због свега тога заслужују адекватан приступ од првог до последњег минута – почео је своје излагање на конференцији за медије тренер црвено-белих Дејан Радоњић и потом о дуелу са Мегом причао кроз призму великог тријумфа над Галатасарајем :

Задовољство после победе над Галатасарејем које је морало кратко да траје треба да се пренесе у један други статус пред меч са Мегом како би та победа могла да буде валоризована. У дуелу са Мегом желимо пре свега добру концетрацију која је на испиту после дуела са Галатом јер смо имали велику физичку и емотивну потрошњу. Морамо да будемо на максималном нивоу, јер уколико то не буде случај млада екипа Меге која сјајно игра ће то знати да искористи. Бојазан због тога сигурно да постоји и зато опрез мора да буде присутан. Желимо да савладамо Мегу и наставимо низ победа у АБА лиги, али и да надоградимо оно што смо урадили у досадашња четири меча и да после Галатасараја покажемо квалитетну реакцију на терену.

Радоњић је истакао да су сви играчи здрави и потпуно спремни за утакмицу са Мега Визуром, а посебно се осврнуо на чињеницу да се после победе над Галатасарајем у јавности више говори о наредном евролигашком дуелу са Нептунасом него мечу са Мега Визуром који је јако важан за Звезду.

Водимо рачуна да код играча такав приступ не буде приостуан, или бар не до те мере да нам угрози оно што нам је приоритет а то је освајање нових бодова. То сигурнода није добро разнмишљање, треба да се иде од утакмице до утакмицејер јер то је пут који ће нам донети оно што прижељкујемо. Прескакање утакмица и посматрање ствари на тај начин да одигравањем једног доброг меча и остварењем једне велике победе само по себи може да нам доноси добре резултате и игре не сме бити присутно. Јер, није реално да се тако нешто догоди и не може нам донети оно што ми прижељкујемо. Из тог разлога очекујем да приступ и концетрација у овом мечу буду адекватни квалитету и потенцијалу који поседује Мега Визура – закључио је Радоњић.

Претходни текстУ првом колу Евролиге најбољи је Боби
Следећи текстЗвезда убедљива у другом мечу у Хановеру