Звезда засијала на старту Евролиге

56

Фантастичан амбијент на трибинама Комбанк арене и брилијантна игра изабраника Дејана Радоњића. То су главни утисци са прве утакмице Црвене звезде Телеком у Евролиги, а резултат је у таквим околностима могао да буде само један – победа. Црвено-бели су савладали снажни Галатасарај 76:68 и то су знали да прославе са подједнако сјајним навијачима у Комбанк арени.

Енергија са трибина пренела се од почетка утакмица на црвено-беле кошаркаше који су показали велику жељу, али исто тако и огроман квалитет. Кључни тренуци су се догодили од последњег минута прве деонице до краја друге четвртине када је чета тренера Радоњића показала сву своју снагу и тај период игре добила са чак 31:10 . Црвено-бели су стекли великих 16 поена на полувремену (46:30) и сјајним приступом ту предност нису испустили до краја утакмице.

 Звезда је започела утакмицу на крилима Вилијамса, Марјановића и Џенкинса па је половином првог периода имала предност од пет поена разлике (15:10). Ипак, уследио је мањи пад у игри црвено-белих па је искусни ривал то искористио. Галатасарај је серијом 10:0 дошао до пет поена предности (15:20).

На црне минуте својих изабраника Дејан Радоњић је реаговао тако што је увео у игру Цирбеса и Блажича. Ипсоставило се да је то био брилијантан потез јер је овај двојац убацио 12 узастопних поена за своју екипу. Словенац је убацио осам, а Цирбес четири и Звезда је поново водила (29:23).

На њихову фантастичну ролу надовезали су се и остали саиграчи са својим нападачким доприносом док је одбрана функционисала перфектно. Такав однос снага на терену одразио се и на резултат па је чета тренера Радоњића након нових поена Луке Митровића у завршници првог полувремена повела са чак 16 разлике (46:30).

У наставку виђене су изузетно агресивне одбране на обе стране. Најбољи сведок тога је да је за шест минута треће деонице виђено само десет поена и Звезда је имала вођство 52:34. Јака екипа као што је Галатасарај морала је да се пробуди и то је учинила понајвише захваљујући Ерцегу који је био виновник серије своје екипе 9:0. Екипа из Истанбула је пришла на девет поена заостатка (52:43), али је одговор био у рукама Вилијамса и Дангубића.

Наиме, црвено-бели су поново убрзали игру и увели утакмицу у ритам који њима одговара. Вилијамс и Дангубић су погађали, а амерички организатор игре је готово уз звук сирене тројком вратио разлику на плус 15 (63:48).

Звезда није стајала, агресивна одбрана је и даље давала резултате и доносила самопоуздање у нападу. Невероватни Вилијамс и доминантни Марјановић су наставили да цепају мрежице ривала па су на осам минута пре краја црвено-бели поново имали плус 18 (68:50).

Изабраници Дејана Радоњића су успешно привели утакмицу на крају и славили на почетку Евролиге.

Црвена звезда Телеком – Галатасарај (17:20, 29:10, 17:18, 13:20)

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 15 (7ас), Ребић, Дангубић 6, Митровић 8 (8ск, 5ас), Лазић 1, Блажич 12, Калинић 5 (6ск), Марјановић 22 (10ск), Тејић, Џенкинс 4, Јовић (4ск), Цирбес 6.

Галатасарај: Мицов 4, Ерцег 17 (8ск), Џаваи 7, Гонлум 3, Вујукас, Поцијус 7, Алдемир 6 (5ск), Арадори 11 (6ск), Смит 6, Аројо 7 (5ас), Гулер, Арслан.

Претходни текстЦрвено-беле поражене у Супер Купу
Следећи текстРадоњић: Не треба ићи од еуфорије до депресије