Радоњић: Не треба ићи од еуфорије до депресије

32

Кошаркаши Црвене звезде Телеком одлично су започели такмичење у Евролиги. Црвено-бели су у прелепом амбијенту Комбанк арене савладали Галатасарај са 76:68. Звезда је одиграла веома добар меч и на крилима публике контролисала готово читав ток утакмице. Речи хвале за Звездине навијаче, баш као и пре годину и девет месеци, имао је тренер Галатасраја Ергин Атаман.

Колико им је значила подршка са трибина нису крили ни тренер Дејан Радоњић, као ни Јака Блажич. Који су са пуно оправданог задовољства изнели своје утиске након утакмице:

Честитам играчима на одличној игри и првим бодовима у Евриолиги. Хвала публици која је била сјајна и током свих четрдесет минута нас носила до победе и подвига у овом мечу – почео је причу Радоњић и потом додао:

– Одиграли смо одличну одбрану против јаког противника, који има амбиције да се пласира на фајнал-фор. У првом делу је постојала бојазан да ће притисак деловати негативно на екипу, као што је то био случај у пар наврата прошле сезоне, међутим ситуација је сада потпуно другачија и надамо се да ће и завршница првенства бити другачија него прошле године. У неким тренуцима се осетио недостатак тренинга код појединих играча, нарочито у другом полувремену и зато морамо бити још спремнији да бисмо играли константно у ритму из првог полувремена.

Радоњић истиче да нема места еуфорији и наглашава:

Следи нови меч у АБА лиги и очекујем реакцију идентичну овој на мечу са Галатасарајем. Надам се да велика потрошња на овој утакмици неће утицати на нашу партију за неколико дана. Победа је основни циљ. Галатасарај је сјајан тим, искусан, пуно пута су играли у оваквом амбијенту. Нашом енергијом и младошћу креирали смо ситуацију на терену која је одговарала нама а на коју они нису имали одговор. Мало ко је могао да очекује да утакмица оде у правцу наше потпуне доминације у односу на ривала, али ово свакако даје наду да ћемо овакав начин и идеју игре пренети и на остале мечеве, без обзира на снагу противника.

На питање шта је био разлог пада у игри у последњој деоници Радоњић је одговорио:

У последњих шест минута екипа је ушла видно потрошена. Тада је утакмица већ била резултатски решена и можда се није размишљало и о кош разлици. Промашили смо неколико зицера и слобободних бацања, али то није слабост, већ нешто што ће бити пуно боље у следећим мечевима. Тим је функционисао добро, пуно играча је дало квалитетан допринос. Индивидуални квалитет појединаца је био препознатљив, укључујући и сарадњу Вилијамса И Марјановића на терену. Након овакве победе одмах се размишља о великим резултатима, а након пораза о катастрофи. Не треба ићи од еуфорије до депресије. Морамо гледати дугорочно, бити задовољни овим резултатом и окренути се наредном мечу – уакључион је Радоњић.

Још једну маестралну партију пружио је Јака Блажич. Нарочито у другој деоници био је неухватљив за играче Галатасараја:

Веома смо срећни смо због победе у овој утакмици. Договорили смо се пре меча да одиграмо агресивно у одбрани и то смо испоштовали. Постоје одређене грешке које треба исправити наредних дана пред следећу утакмицу која нас очекује у АБА лиги. Сјајан је осећај играти пред нашом публиком и надам се да ће бити овако и убудуће, током читавог такмичења. Потрудићемо се да оправдамо ту подршку добрим играма – констатовао је Блажич.

Претходни текстЗвезда засијала на старту Евролиге
Следећи текстЛалатовић и Мијаиловић пред 147. вечити дерби