Радоњић: Настављамо да градимо наш тим

29

После утакмице другог кола АБА лиге у Загребу тренер Црвене звезда Телеком Дејан Радоњић имао је доста разлога за задовољство. То и не чуди с обзиром да су црвено-бели савладали Цибону са 88:64. Звезда је пружила одличну игру, била је у вођству током читавог меча и заслужено је победила великог ривала. Занимљиво је да је то био трећи узастопни тријумф црвено-белих против Цибоне у Драженовом дому:

Честирам мојим момцима. Играли смо одговорно од самог старта, контролисали игру, повечавали разлику која је у једном тренутку била и нереална. Посебно ме радује што смо вече пред меч направили најбољи тренинг до сада, а кроз овакве утакмице ћемо наставити да градимо наш млади тим – истакао је Радоњић на конференцији за медије после меча.

Блиставу партију пружио је Маркус Вилијамс који је уз 19 поена имао и чак 11 асистенција, чиме је показао да ће бити право појачање. Ипак, треба нагласити да је Црвена звезда Телеком добром тимском игром стигла до тријумфа, а импонује агресивност у одбрани коју су приказали Радоњићеви пулени:

Одиграли смо доста добру утакмицу. Испоштовали смо договоре које смо имали у припреми меча, јер смо знали одакле нам прети највећа опасност. Успели смо да зауставимо Блесингејма, одиграли добру обрану и дошли до доста лаких поена. Нисмо очекивали да чемо овако лако забележити победу, али нема времена за славље и еуфорију. Јер, пред нама је нови меч против Олимпије и надамо се наставку победничког низа – рекао је капитен црвено-белих Лука Митровић.

Боља позивница за навијаче да дођу на дуел са Љубљанчанима, од тријумфа над загребачким вуковима од чак 24 поена разлике није се могла ни замислити. Утакмица трећег кола АБА лиге са Олимпијом на програму је у суботу 11. октобра у дворани Пионир са почетком у 21 сат.

Претходни текстЗвезда заблистала у Загребу
Следећи текстЦрвено-бели дочекују Морнар