Звезда заблистала у Загребу

28

Кошаркаши Црвене звезде Телеком одиграли су изванредан меч у Загребу против Цибоне. Црвено-бели су славили резултатом 88:64, а предност су имали дословно од првог до последњег минута утакмице. Изабраници Дејана Радоњића су одиграли готово перфектно, а о томе најбоље сведочи податак да су крајем трећег периода на свом конту имали 31 поен разлике (78:47). На тај начин, црвено-бели су уписали и други убедљив тријумф па ће након два кола уз стопроцентни учинак имати и кош разлику +54.

Иако у редовима Звезде није било лошег поединца посебно би требало истаћи изванредну партију Маркуса Вилијамса. Амерички плејмејкер је у победи Звезде уписао 19 поена уз 11 асистенција и шест скокова за само 21 минут проведен на паркету. Вилијамс је показао велики део репертоара који поседује у својим рукама, стављао је одбрану Загрепчана на велике муке и разигравао своје саиграче на фантастичан начин.

Црвено-бели су силовито отворили утакмицу. Домаћин је на прве поене чекао три минута и тада је смањио вођство Звезде на 6:2. Уследила је мини серија Загрепчана којом су пришли на два поена заостатка (8:6), али је одговор био у рукама Бранка Лазића и Николе Калинића који су тројкама одбили налет Цибоне (14:6).

Од тог тренутка изабраници Дејана Радоњића су заиграли брилијантно. Агресивна одбрана је давала резултате, а разиграни Вилијамс, Калинић и Марјановић су предводили напад црвено-белих. Снажно закуцавање Николе Калинића крајем првог периода донело је Звезди вођство 24:11, а то је била само најава онога што следи.

Сјајан потез крила репрезентације Србије додатно је унело елана у редове црвено-белих који су након само 14 минута игре стекли 24 поена предности и то након успешно реализованих слободних бацања Вилијамса (41:17).

Ни у наставку игре црвено-бели нису попуштали. Сви играчи који су били у ротацији за утакмицу у Загребу су добили прилику и одржавали су висок ниво игре Црвене звезде. Ређали су се добри потези, Вилијамс се поигравао са одбраном Цибоне, док су саиграчи сјајно користили његове асистенције.

Резултат перфектне игре чете Дејана Радоњића је био видљив на семафору крајем трећег периода након прецизно изведеног слободног бацања Марјановића –  78:47.

Последња деоница је протекла у нешто слабијем ритму и одржавању високе предности коју су црвено-бели стекли фантастичном игром у прве три деонице.

Цибона – Црвена звезда Телеком 64:88 (11:26, 17:25, 19:27, 17:10)

Цибона: Кус 6, Блесингејм 4, Розић 14, Јагодић Куриџа 9 (5ск),  Бараћ, Славица, Лалић 10 (4ск), Мавра 1 (5ас), Сиришчевић 10 (6ск), Жижић 4, Габрић 6, Ван Острум 1.

Црвена звезда Телеком: Вилијамс 19 (11ас, 6ск), Ребић, Дангубић 5, Митровић 4 (6ск, 4ас), Лазић 5, Блажич 5, Калинић 13, Марјановић 15 (5ск), Тејић, Џенкинс 3, Јовић 4, Цирбес 15 (5ск).

Претходни текстНови ПУМА тимски програм у продаји
Следећи текстРадоњић: Настављамо да градимо наш тим