Дангубић: Подршка навијача нам је много значила

38

Моћна Звезда на отварању нове сезоне! Црвено-бели су пред скоро пуним трибинама расположених Звездаша у првом колу АБА лиге остварили убедљиву победу против дебитанта у регионалном такмичењу, Левског, резултатом 85:55.

Екипа из Софије само у првој четвртини успела је да парира кошаркашима Црвене звезде Телеком, који су из минута у минут играли све боље, да би потпуно експлодирали у другом полувремену. Навијачи су присуствовали мноштву атрактивних потеза и жестокој борби за сваку лопту, што је свакако, уз резултат, допринело да из дворане оду пуни оптимизма на старту сезоне.

Сва овогодишња појачања Звезде на свом првом мечу су се достојно представила публици у београдском храму кошарке. Један од дебитаната у црвено-белом дресу, Немања Дангубић, желео је након утакмице посебно да се захвали навијачима:

Дошли су у великом броју вечерас и то нам много значи. На отварању меча Левски је показао да има квалитет за ову лигу. Ми смо покушавали да наметнемо свој ритам игре, што смо и успели у другом полувремену. Желео бих и да честитам играчима Левског на фер игри и борби. На нама је сада да се окренемо следећој утакмици, имамо још пуно да радимо – изјавио је Дангубић који је на крају још једном истакао да на дебију није имао трему и да му је био заиста леп осећај играти пред пуном двораном.

Стратег црвено-белих, Дејан Радоњић, рекао је да се на почетку меча код његових изабраника осетио грч и притисак:

Пре меча смо имали представљање екипе за нову сезону и оно је утицало на почетак утакмице. Било нам је потребно време да дођемо до планиране игре. Левски је на старту показао потенцијал и таленат, биће конкурентна екипа, посебно на свом терену. Користили су наше проблеме у игри у првој четвртини и у већем делу друге. У наставку смо имали добру дозу агресивности у игри, а плод тога били су и потези који су подизали самопоуздање екипи – истакао је Радоњић пре него што је додао:

На крају смо дошли до велике разлике. Навијачи су дошли на утакмицу у великом броју и то је било фантастично, надам се да ће се таква посета наставити. Ми ћемо се трудити да будемо све бољи и да дижемо сегменте игре који још нису на нивоу. Ипак, сигуран сам да ћемо бити прави када то буде најпотребније – објаснио је тренер црвено-белих.

Радоњић је на крају изјавио да екипа диже форму кроз напоран рад и тренинге:

Још имамо простора за напредовање, али предстоји нам још пуно рада и времена. Очекује нас меч против Цибоне која је можда и јача ове сезоне него што је била претходне. На тој утакмици ћемо моћи конкретније да видимо у ком смо стању тренутно и да проценимо колико ће нам још времена требати како бисмо дошли до нивоа који је задовољавајући за овај део сезоне.

Претходни текстПобеда и пораз црвено-белих дама
Следећи текстПочиње Триглав регионална лига, Звезда слободна