Радоњић: Желимо пласман у ТОП 16

35

Црвена звезда Телеком је пред првим овосезонским изазовом. Већ у петак Левски гостује у Пиониру, а нови Звездин тим ће се по први пут уживо представити својим навијачима. Иза црвено-белих су напорне припреме које је пратило и доста проблема, као и јаке утакмице против врло квалитетних противника. Тренер Звезде Дејан Радоњић детаљно је причао о томе:  

Сезона за нас званично почиње у петак против Левског. Ми смо у ситуацији да морамо да наставимо са радом какав је био у припремном периоду с обзиром шта нам се све издешавало. Имали смо од самог почетка проблема и стартовали смо са малим бројем играча па смо чак морали да доводимо играче који нису у нашој екипи да одржимо ниво тренинга. Дангубић је морао да продужи период опоравка од повреде и пропусти базични део, против Асесофта смо остали и без Лазића, а као што знате накнадно су нам се придружили и репрезентативци, као и Вилијамс и Џенкинс – започео је причу Дејан Раодњић, а потом наставио анализу припремног периода:

Играли смо мањи број припремних мечева него прошле сезоне. Хтели смо да играмо више квалитетних утакмица и то смо урадили. У Француској нам се прикључио Блажич и турнир смо искористили да њега мало уведемо у ритам кроз тренажни процес и утакмице. Пред турнир у Истанбулу смо исто урадили са пристиглим Калинићем и Јовићем – реко је тренер црвено-белих и онда додао:

У Турској смо били фокусирани на рад и да екипа буде што спремнија. Имали смо и проблематичну ситуацију са Вилијамсом који је дошао недовољно спреман и морао је да буде у посебном режиму рада. Желели смо да кроз добар тренинг постепено дођемо до жељеног нивоа, а да нам утакмице послуже за детаљнију анализу тима. Мечеви против ЦСКА и Фенербахчеа су били изнад очекивања с обзиром на дешавања уочи тих утакмица и да смо пре турнира комплетни урадили само један тренинг – рекао је Радоњић.

У петак црвено-беле очекује први званчни меч у сезони. Од када је Дејан Радоњић тренер Звезда није поражена на домаћем терену у АБА лиги, а тренер црвено-белих сматра да је конкуренција у регионалном такмичењу жестока:

У петак почиње АБА лига. Екипе се из дана у дан све више појачавају и тако демантују оне који су говорили да ће лига бити слаба. Цибона је скоро довела играча из Лаборал Куће Ван Острума, Олимпија је задржала битне играче и довела Бегића и Мариновића, Будућност је сјајан такмичарски тим, Цедевита је изванредна екипа, а Партизан стандардно одличан. Има много екипа које ће се борити за сам врх и за место које и ове године води у Евролигу. Ми ћемо уз велики труд, рад и стрпљење бити спремни, најспремнији да у априлу дођемо до трофеја АБА лиге – рекао је Радоњић.

Стратег црвено-белих се потом осврнуо на ново учешће црвено-белих у Евролиги:

Можда сам у почетку рекао да је ове године наша група у Евролиги слабија него претходне, али сам и позивао да се сачека да екипе формирају тимове. Четири екипе у групи имају веће буџете од нас, пуне су квалитетних и искусних играча. Нептунас је практично отписан из свих калкулација, а обезбедио је Евролигу избацивши у полуфиналу првенства Лијетувос Ритас без предности домаћег терена. При том, за ову сезону су се значајно појачали. Ми ћемо покушати да направимо подвиг и одемо у Топ 16. Ко не верује у чуда, чуда му се неће ни догодити – истакао је Радоњић, а потом додао:

Наш тим је млађи и јефтинији него прошле сезоне. Имали смо идеју да то овако направимо и да како време буде ишло тим буде све бољи и бољи. Ово је екипа са којим дефинитивнио крећемо такмичарску сезону – рекао је стратег Звезде који је потом прокоментарисао рад играча који су се из ФМП-а придружили првом тиму Црвене звезде:

Чворовић, Каплановић и Гудурић су сјајно радили током припрема и ми ћемо у наредном периоду одлучити да ли остају уз први тим или ће можда одиграти сезону у ФМП-у – закључио је Радоњић.

Капитен Црвене звезде Телеком Лука Митровић изнео је своје виђење урађеног у припремном периоду, али и онога што следи:

Примакао се почетак сезоне, а ми иза себе имамо месец и по дана напорних припрема и тренинга. Тај период је протекао уз неке мање проблеме јер готово да нисмо били комплетни током целих припрема. Играчи су нам се константно прикључивали што због обавеза са репрезентацијом, што због повреда и тек смо пре само неколико дана комплетирали тим – истакао је Митровић и потом додао:

Сигурно да нећемо бити у топ форми на почетку, али ми као млада екипа желимо да великим трудом, радом и стрпљењем што је пре могуће досегнемо жељени ниво. Следећа сезона је пуна великих изазова и бројних очекивања за нас. Убеђен сам да ће ова млада екипа, уз велики рад у који не сумњам, успети да се избори са притиском који носи црвено-бели дрес – поручио је капитен црвено-белих.

Против Левског ће репрезентативци Србије Стефан Јовић и Никола Калинић дебитовати на званичним мечевима за Звезду. Јовић је истакао да је узбуђен због тога:

Последњи сам се прикључио екипи и атмосфера је заиста на одличном нивоу. Једва чекам утакмицу са Левским и да истрчим у Пиониру пред наше навијаче. Очекивања су прилично велика и надам се да ће бити испуњена – истакао је Јовић, а одмах се надовезао крилни играч црвено-белих:

Не желим да причам о циљевима, то препуштам стручном штабу. Желим само да кажем да ћу ја, као и цео тим дати свој максимум и мислим да ће то бити довољно за добре резултате. Једва чекам меч са Левским да дебитујем – закључио је Калинић.

Претходни текстЗвездина гала промоција Евролиги
Следећи текстЦрвена звезда поново славила против Борца