Црвена звезда поново славила против Борца

69

Фудбалери Црвене звезде су још једном савладали Борац, овога пута на тешком гостовању у Чачку, голом Ненада Гаврића.

Безидејна и неповезана игра на обе стране, затим гол за Црвену звезду, а потом и потпуна доминација на терену, најбољи су описи збивања у првом полувремену. Све до вођства које је уследило у 23. минуту, није виђена готово ниједна права акција. А онда, одличан продор Лазовића, који је показао у неколико наврата да је веома расположен за игру, асистенција за Ракића који шутира, али голман Петрић успева да одбрани.

Ипак, на правом месту се нашао Гаврић који прецизним ударцем доводи Звезду у вођство. Од тог тренутка, само један тим је постојао на терену. Могла је Црвена звезда и да повећа предност, али Мијаиловић након асистенције Печника, односно Гаврић приликом покушаја лоба, нису били довољно прецизни. Треба поменути да је у првом полувремен из игре изашао Ракић који се пожалио на вртоглавицу, а уместо њега је у игру ушао Деспотовић.

У другом полувремену, виђена је храбрија игра Борца, и самим тим и још занимљивија утакмица. Поново је Звезда била ближа поготку, али је Нејц Печник пропустио најбољу прилику да свом тиму донесе предност. Борац је најозбиљније запретио у 65. минуту преко Машовића, али се тада истакао Предраг Рајковић. Један од лепших потеза дело је Николе Мијаиловића, који је сјајно шутирао из прве са скоро 30 метара, али му је мало фалило да погоди оквир гола. Црвена звезда је мирно приводила меч крају, а шансу су у другом полувремену добили и Михаило Ристић, односно Горан Гогић.

Црвена звезда је на крају славила идентичним резултатом као и у Купу пре пет дана. Други пут је савладан Борац, а голман Рајковић поново није вадио лопту из мреже, чиме је повећао број минута без примљеног гола.

Борац – Црвена звезда 0:1 (0:1)
Стадион: ФК Борац. Гледалаца: 5000. Судија: Александар Васић (Нови Жедник). Стрелци: Гаврић у 23′.
Борац: Петрић, Боранијашевић, Кохене, Гојковић, Радуновић, Мутавџић, Божић, Јевтовић, Јованчић, Живковић, Ђенић.
Резерве: Бајић, Милетић, Обрадовић, Стојановић, Милојевић, Машовић, Ђерић.
Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Лазић, Павићевић, Мијаиловић, Ковачевић, Босанчић, Печник, Гаврић, Лазовић, Ракић.
Резерве: Кахриман, Планић, Гогић, Ристић, Катаи, Деспотовић. Јовић.

Претходни текстРадоњић: Желимо пласман у ТОП 16
Следећи текстЛалатовић: Честитам мојим фудбалерима