Јуниорима Звезде Трофеј Београда

40

Јуниорски тим Црвене звезде Телеком одбарнио је титулу шампиона на Трофеју Београда освојену прошле године. У конкуренцији Партизана, Земуна, ОКК Београда, Жаркова и Мејрин баскета из Швајцарске, црвено-бели су заслужено освојили прво место.

Изабраници тренера Слободана Клипе су прво у групи савлдали Жарково резултатом 77:65, а потом и швајцарски Мјрин баскет са 88:41. У финалу црвено-бели су били бољи од Партизана резултатом 74:69 (17:10, 25:27, 19:21, 13:11). Тријумф на овом турниру посебно добија на значају ако се зна да су Звездини јуниори били ослабљени неиграњем чак четворице играча због повреда: Дрљаче, Поповића, Аранитовића и Цветиновића.

До победе и првог места стигли су захваљући одличној игри Николе Ракићевића који је убацио 24 поена, а двцифрен кошгетерски учинак имали су још Јековић и Кенић који су постигли по 13 поена. Анђелковић је убацио 7, Ђорђевић 6, Радовић 5, Бордаш и Раданов по 3, а Ковачевић се није уписао у стрелце.

Звезда је одлично почела меч и захваљући одличној игри стекла вођство од чак 17 поена. Међутим, одсуство Звездиних центара се веома осетило што је Партизан искористио за доминацију у скоку. Добром одбраном и контролом скока црно-бели су до полувремена успели да ухвате прикључак и приђу на свега пет поена минуса. У наставку је виђена прилично изједначена игра, а меч је у корист црвено-белих у финишу преломио Ракићевић који постигао пет везаних поена и тако решио питање победника.

Претходни текстПодржите Звезду на новом почетку
Следећи текстБјелица тријумфовао у Сокобањи