Митровић: Имали смо јаке провере

47

Кошаркаши Црвене звезде Телеком окончали су учешће на Глорија Купу у Истанбулу. Црвено-бели су имали прилику да одмере снаге са најјачим европским екипама и упркос томе што су уписали три пораза стекли су велико искуство пред изазове који им следе на свим фронтовима.

Капитен Звезде Лука Митровић одиграо је веома добар турнир и посебно се истакао у мечу са Фенербахчеом када је у дуелу са снажним четворкама уписао чак 17 поена. Он је тиме показао да ће бити велика узданица тренера Дејана Радоњића како у АБА лиги, тако и у Евролиги. Митровић је истакао да ће њему и саиграчима пуно значити снажан турнир у Истанбулу:

Имали смо добру прилику да видимо шта смо направили до сада у припремном периоду и то против најбољих европских екипа. Мислим да ће нам добро доћи ове провере, да видимо где смо и да видимо на чему још треба да радимо – рекао је Митровић, а потом додао:

Нисмо били на жељеном нивоу, посебно у трећој утакмици, али је и боље што смо играли против јачих противника да не бисмо стварали погрешну слику против слабијих тимова. За разлику од претходних утакмица где смо одиграли знатно боље против ЦСКА и Фенербахчеа, у трећој утакмици нисмо одиграли добро. Нисмо били на жељеном нивоу ни у нападу ни у одбрани и логично је да је тако јака екипа као што је Ефес то искористила и убедљиво победила – рекао је Лука Митровић.

Црвену звезду Телеком већ 3. октобра очекује прва такмичарска утакмица у сезони. Гост црвено-белима биће дебитант у АБА лиги бугарски Левски.

Остало нам је још седам дана до прве утакмице. Морамо то време да искористимо за квалитетан тренинг и да се уиграмо. Више времена ћемо посветити тактици у жељи да што спремнији дочекамо утакмицу са Левским – истакао је капитен Црвене звезде Телеком који је затим рекао:

Позвао бих нашу верну публику да купе сезонске улазнице уколико то још нису урадили и да у што већем броју дођу на утакмицу против Левског – закључио је Лука Митровић.

Претходни текстЗвезда испустила победу у Костолцу
Следећи текстЛалатовић и Лазовић о утакмици у Чачку