Лалатовић и Лазовић о утакмици у Чачку

48

Након „првог полувремена“ против Борца, како је тренер Ненад Лалатовић назвао утакмицу Купа која је одиграна у среду, у понедељак 29. септембра следи и друго, и то у Чачку.

Пред Дарком Лазовићем и његовим друговима налази се тежак задатак, да остваре победу на терену који традиционално није лак и на којем је Црвена звезда у прошлости умела да „остави“ бодове. Ипак, и Ненад Лалатовић и Дарко Лазовић верују да Звезда може до победе, иако ће испред себе имати мотивисаног противника.

То је за нас друго полувреме, а прво смо успели да победимо 1:0. Друго полувреме ће бити много теже, самим тим што играмо у Чачку где Црвена звезда традиционално игра мало лошије. Али, традиције постоје да би се рушиле и ми смо на то спремни. Борац је показао у среду да има квалитетан тим и квалитетне појединце на које морамо обратити пажњу, али у овом тренутку ми смо квалитетнији тим од Борца. Моји играчи су најбољи играчи у Србији, и то морају да покажу у понедељак, на тешком гостовању. Даћемо све од себе да се вратимо у Београд са нова три бода, и да наставимо тамо где смо стали на том победничком путу – рекао је Ненад Лалатовић.

Дарко Лазовић ће још једном играти против бившег клуба, и то у граду у којем је рођен. Добро познаје екипу Борца, и верује да његов тим може до победе.

Очекује нас још једно тешко гостовање након Новог Сада и Крушевца. Борац је показао на Маракани да је доста добра екипа, имају осам бодова из шест утакмица, и они ће можда ући и са превише самопоуздања у ову утакмицу што нама и одговара. Наши циљеви су јасни, и надам се да ћемо узети сва три бода – рекао је Лазовић.

На утакмици против Борца повредио се Данијел Аврамовски, и он је једини играч који неће бити у конкуренцији за састав.

Јако ми је жао што се повредио Аврамовски, јер сам планирао да га ставим да игра од почетка. Нажалост, обновио је повреду коју је задобио током играња за репрезентацију, и према тренутним проценама, биће ван строја две недеље. Јовановић је такође био повређен, повредио је зглоб и то дан пре утакмице Купа. На сам дан утакмице сам од доктора сазнао да неће моћи да игра, јер Јовановић то није хтео да ми каже, имао је велику жељу да игра јер је било предвиђено да почне утакмицу од првог минута, али повреда је била јача од тога и није могао да наступи. Јуче је тренирао, боље му је, тако да ће конкурисати за састав. Сви остали фудбалери су здрави, али још увек нисам одлучио ко ће почети утакмицу – објаснио је Лалатовић, који је истакао и да је задовољан партијама које су пружили млади играчи.

Чим се победи, значи да су ме задовољили. Ми смо у среду играли први пут у оваквом саставу, добили су шансу и млади играчи. И рекао сам пред почетак првенства да ћемо пружити шансу младима. Мој циљ је да их полако у јесењем делу уводимо у утакмице, да осете шта је Црвена звезда. Ту мислим на Грујића, Јовића, Ристића, Рајковића, Јовановића, Савићевића… То су све млади играчи који су будућност, и они полако добијају шансу, и добијаће још више на пролеће и надам се да ће постати носиоци игре Црвене звезде – прижељкује Лалатовић.

Одлагање утакмице, по речима тренера Звезде, није пореметило екипу. Чак би тај један додатан дан одмора могао и да користи.

Нама је сваки дан јако битан, самим тим што имамо играче који нису прошли припреме, и јако је битно да се они одморе. Босанчића баш из тог разлога нисам ни хтео да ставим да игра у среду, јер је за њега много да игра у ритму среда-субота с обзиром да је последњу утакмицу одиграо тек пре четири месеца. Слична прича је и с Печником који нам се прикључио буквално три дана пред првенство. Те играче морам мало да штедим, и за њих је најбоље да играју једном недељно, баш да се не би повредили. Добро нам је дошао тај један дан одмора дуже, али и да се игра у недељу, не би било никаквих проблема – закључио је Лалатовић.

Претходни текстМитровић: Имали смо јаке провере
Следећи текстНови пораз црвено-белих рукометашица