Пораз црвено-белих од Фенербахчеа

22

Кошаркаши Црвене звезде Телеком играли су у два дана исто толико мечева против реномираних европских противника. У уторак су црвено-бели одмерили снаге са московским ЦСКА, а дан касније је Фенербахче савладао изабранике Дејана Радоњића резултатом 75:66.

Баш као и у мечу са Армејцима Звезда је веома добро отворила меч и повела са 7:2. Турци су у наставку показали снагу, прилично брзо преузели вођство и задржали га све до краја меча. Међутим, предност Фенера током већег дела сусрета није била двоцифрена. Црвено-бели су успешно одбијали све налете ривала у жељи да стекне већу предност.

Велике заслуге за то иду Митровићу и Тејићу који су бриљирали у првом полувремену. Тандем четворки Црвене звезде је постигао чак 25 од 36 поена за своју екипу у првих 20 минута и био прави покретач тима, а захваљујући поенима Митровића у завршници првог полувремена смањена је предност Турака на пет поена уочи великог одмора (41:36).

У наставку игре Марјановић се прикључио крилним центрима црвено-белих, али је почетком последње деонице уследио пад концентрације у редовима Звезде. У тим тренуцима Фенербахче је направио серију 6:0 и стекао највећу предност на мечу (65:52). Чета тренера Радоњића је истог тренутка узвратила, јаком одбраном и знатно бољим решењима у нападу па су црвено-бели серијом 10:2 спустили разлику на само минус пет (67:62).

Ипак, снажни ривал је одговорио погодивши неколико тешких шутева и зауставио налет Звезде. До краја утакмице и поред великог труда који су уложили црвено-бели нису успели да угрозе вођство Фенербахчеа.

Црвена звезда Телеком – Фенербахче Улкер 66:75 (17:19, 19:22, 16:18, 14:16)

Црвена звезда Телеком: Митровић 17, Блажич 5, Вилијамс 2, Дангубић 2, Марјановић 15, Тејић 13, Цирбес 2, Џенкинс 5, Ребић 3, Калинић 2.

Фенербахче Улкер: Ерден 10, Весели 13, Хикман 6, Гадлок 9, Четин, Прелџић 5, Жорић 12, Махмутоглу 3, Сипахи 2, Бјелица 10, Саваш, Богдановић 3.

Претходни текстЗвезда у осмини финала Купа Србије
Следећи текстЛалатовић: Тешка утакмица